Ugrás a tartalomra

„A hosszú élet titka a hit, a szeretet, és a jóság”

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. április 24. hétfő 14:48
Kilencvenötödik születésnapja alkalmából, otthonában köszöntötte Móré Róbertnét a miniszterelnök által küldött emléklappal és a miskolci polgármesteri hivatal nevében virágcsokorral Szarka Dénes, a Velünk a Város önkormányzati képviselője.
Fotók: Mocsári László

A kilencvenöt évesen is energiabomba Erzsike néni láthatóan, és a saját elmondása szerint is nagyon jól van, csak a lábai fájnak egy kicsit, de minthogy gyógyszert soha életében nem szedett, inkább elviseli ezt a fájdalmat is. 

Erzsike néni már izgatottan, nagy szeretettel és vidáman várta a köszöntésére érkezőket, akiket tortával, süteménnyel, pogácsával és alkoholmentes pezsgővel kínált. Őt ugyanis az élteti, ha mindig történik vele valami. Szereti a társaságot, szeret beszélgetni, vásárolni. Olyannyira, hogy az egyik szobájának bútorait nemrég cserélte újra. A minap pedig három új blúzzal is gyarapította ruhatárát.  

Erzsike néni reggelente kávéval és újságolvasással kezdi napjait. Utána mos, főz, takarít. Nem engedi, hogy helyette más végezze el a házimunkát, mert szerinte ennyi mozgásra szüksége van. 

Erzsike néni szerint a hosszú élet titka a hit, a szeretet, és a jóság.

– Szeretni kell az embereket, és mindenkivel jónak kell lenni – árulta el. Az életéről szólva elmondta, nem voltak soha gazdagok, de mindig megvolt mindenük, és azt még nagyon fiatalon elhatározta, hogy lányának és fiának diplomát kell szereznie. A beszélgetés alatt többször elmondta, hogy boldog és bízik abban, hogy öt év múlva ismét felköszöntik majd a születésnapján.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!