Ugrás a tartalomra

Iskolások virágosították Tapolcát

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. június 16. péntek 11:11
Közösségi virágültetéssel szépült meg csütörtökön a Barabits Fülöp sétány Miskolctapolcán.
Fotók: Juhász Ákos

Tapolca megújítása közben a környezet szépítése, a parkosítás is fontos szerepet kap a „Zöld város kialakítása Miskoltapolca akcióterületen” elnevezésű program keretében, a helység turisztikai vonzerejének megerősítése érdekében. Az egynyári növényekkel beborítható terület nagysága körülbelül 300 négyzetméter, amelynek beültetése csütörtökön a közösségi virágültetéssel kezdődött a Barabits Fülöp sétány pavilonokkal szemközti oldalán Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere és a helyi iskolások és közreműködésével. Egy alapos szakmai eligazítást követően a sok dolgos kéz óvatosan helyezte az ültetőgödrökbe a virágokat.


A Miskolctapolcai Általános Iskolából két pedagógus és harminc diák vállalta a sokuktól nem idegen kertészkedést. Téglási Helga szerint ez az akció a környezettudatosság miatt nagyon fontos, de a sok különböző színű virág a parkot is szebbé teszi, amitől jobban érzi magát az ember. Fodorné Szemkó Andrea tagintézmény-vezető elmondta, hogy az iskola diákjai rendszeresen járnak a tanintézettől körülbelül kétszáz méterre lévő parkba, ezért is vesznek szívesen részt annak virágosításában és rendben tartásában, de az iskolában is rendszeresen szépítgetik az udvart. Szokás, hogy a 8. osztályosok mindig úgy búcsúznak el az intézménytől, hogy elültetnek az udvaron egy fát.

Varga Andrea azért tartja különösen fontosnak a mostani közösségi növényültetést, mert a Miskolctapolcai Általános Iskolában tanuló gyermekek nagy része Tapolcán él, így tulajdonképpen a saját környezetüket díszítik együtt, közösen. „Létezik ennek egy olyan hozadéka is, hogy az ültetők a magukénak tekintik majd az általuk plántált növényeket, ezért úgy vigyáznak rájuk, mintha a sajátjuk lenne. Ezenfelül a tevékenység közben sok új ismeretre is szert tesznek, amelyeket akár tovább is adhatnak” – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!