Ugrás a tartalomra

Ismét tarthatnak zenés, táncos rendezvényeket, ha meglesz az ötmillió beoltott

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 22. szombat 09:38
A részvétel feltétele a beugró mellett az oltási igazolvány lesz.

Orbán Viktor pénteki bejelentéscsomagja után sok kérdés merült fel a zenés, táncos rendezvények (diszkó, klub, fesztivál, stb.) kapcsán. A Magyar Közlöny friss száma azonban rendet tesz a fejekben: ha elérjük az ötmillió beoltást, létszámkorlát nélkül látogathatók majd a zenés, táncos rendezvények,

de csak azok számára, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal.

Hogy mi számít ebbe a csoportba? A hivatalos magyarázat szerint a zenés, táncos rendezvény olyan rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, nem zártkörű, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.

Egy buli emléke Fotó: Juhász Ákos

Aki a borból is csak a szárazat szereti, annak ajánljuk a Közlöny 34. oldalának vonatkozó részét:

  • (2) A zenés, táncos rendezvény helyszínén, életkorra való tekintet nélkül – az (5) bekezdés szerinti kivétellel – kizárólag koronavírus ellen védett személy tartózkodhat.
  • (3) A zenés, táncos rendezvény helyszínén – az (5) bekezdés szerinti kivétellel – koronavírus ellen nem védett személynek tilos tartózkodni.
  • (4) Tilos zenés, táncos rendezvényt koronavírus ellen nem védett személyek számára szervezni, tartani, meghirdetni, arra fellépőket, illetve nézőket toborozni.
  • (5) A zenés, táncos rendezvény helyszínén – a videoklip-forgatáson vagy más audio- vagy videofelvételen statisztaként történő közreműködés kivételével – koronavírus ellen nem védett személy is foglalkoztatható, azzal, hogy – a fellépők kivételével – a zenés, táncos rendezvény teljes időtartama alatt az 1. § (1) bekezdésében meghatározott módon köteles maszkot viselni.
  • (6) Ha a zenés, táncos rendezvény helyszínén videoklip-forgatást vagy más audio- vagy videofelvételt tartanak, a felvételen statisztaként kizárólag koronavírus ellen védett személy vehet részt.
  • (7) A zenés, táncos rendezvény szervezője, valamint a zenés, táncos rendezvény helyszínének üzemeltetője vagy vezetője, illetve a szervező, az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja köteles annak a személynek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét az e rendeletben meghatározott módon nem igazolja.
  • (8) A (2)–(6) bekezdés szerinti védelmi intézkedés betartatásáról a zenés, táncos rendezvény szervezője, illetve a zenés, táncos rendezvény helyszínének üzemeltetője köteles gondoskodni.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!