Ugrás a tartalomra

Karácsony hosszú hétvégével kecsegtet 2022-ben

Utoljára módosítva
2021. május 22. szombat 09:03
Öt hosszú htévégét is tartogat a jövő év, pünkösd mellett karácsony másnapja is egy szabad hétfőt hoz majd.

Akik normál munkarendben dolgoznak, szombattól kiélvezhetik az elnyújtott pihenés lehetőségeit. Ilyenkor az ember nem foglalkozik a jövővel, legfeljebb annyiban, hogy vasárnap és hétfőn zárva lesznek a boltok, így meg kell venni mindent, ami szükséges. Pedig - a kicsit távolabbi - jövő tartogat még kellemes meglepetéseket. Ilyen például az az öt hosszú hétvége, ami 2022-ben vár ránk az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint. 

Márciusban és októberben kell majd szombaton ledolgozni egy-egy munkanapot, ami áthelyezés nélkül éppen egy ünnep és hétvége közé esne 2022-ben - jelentették be.

Jövőre húsvétkor is négy, pünkösdkor és karácsonykor pedig három-három napot tölthetünk otthon. Március 14-ét a rákövetkező héten, március 26-án, október 31-ét pedig két héttel korábban, október 15-én - mindkét esetben szombati napokon - kell majd ledolgozni. 2022-ben március 15. és mindenszentek kapcsán válik még indokolttá a munkanapok átrendezése.

Három további ünnepnap viszont semmilyen módon nem befolyásolja a többség munkaidő beosztását: 2022-ben május elseje és október 23-a vasárnapra, augusztus 20-a pedig szombatra esik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!