Ugrás a tartalomra

Komoly méreteket ölt az orvoshiány Magyarországon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 08. péntek 09:46
Elképesztő méreteket ölt az orvoshiány – erre figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Svéd Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kiemelte: különösen sok szakember hiányzik az érsebészetekről és a szájsebészetekről, főleg vidéken. Hozzátette azonban, hogy jelenleg nincs katasztrófa.

– Az egészségügy Magyarországon ebben a pillanatban is működik, és a betegek legnagyobb részét előbb vagy utóbb ellátják – fogalmazott.

A MOK főtitkára azt mondta, belülről az orvosok is jelezni szokták, hogy ők a jelenleginél valami többet, jobbat szeretnének.

– Hatékonyabban, jobban és jobb körülmények között szeretnének gyógyítani. Ugyan elindultak már pozitív változások, de még lenne hova fejlődni – hangsúlyozta.

Az orvosok hangulatával kapcsolatban elmondta, hogy a MOK nemrég készített egy felmérést, amelyből kiderült, hogy az orvosok fele 3-5 éven belül gondolkodik azon, hogy a közellátást kisebb vagy nagyobb mértékben elhagyja.

A jövőt tekintve elárulta Svéd Tamás, hogy olvad a jég, ugyanis kifejezetten előremutató tárgyalás zajlott a kamara és az ágazat vezetői között február végén a Belügyminisztériumban. Elárulta azt is a főtitkár, hogy valódi eredményeket is fel tudnak mutatni, sőt voltak olyan ígéretek is, amelyek előrevetítik, hogy remélhetőleg lesz fejlődés.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!