Ugrás a tartalomra

Megérkezett Ferenc pápa

MTI
Utoljára módosítva
2023. április 28. péntek 10:56
Ferenc pápa megérkezett a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre. Az egyházfő, akit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadott, háromnapos apostoli látogatásra jött.
Megérkezett a pápa Fotó: MTI

Magyarországi útjával Ferenc pápa az európai testvériség erősítését kívánja hangsúlyozni, valamint köszönetet mond a Magyar Katolikus Egyháznak, amiért lehetővé tette az Ukrajnából érkező több mint négymillió ember biztonságos áthaladását Magyarországon - jelentette ki Pietro Parolin szentszéki államtitkár nem sokkal Ferenc pápa Magyarországra indulása előtt.

Közel 1500 diákot szervezett a Kossuth téri pápai szentmisére a Rákóczi Szövetség az MTI szerint. A középiskolás diákok Kárpátaljáról, Partiumból és Magyarországról érkeznek vonattal a fővárosba.

A Nyugati pályaudvarra érkezik vasárnap reggel vendégeink mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és 100 fiatalja, a Misszió Tours szervezésében - írták. Közlésük szerint a pápai szentmisére érkező fiatalokat Böjte Csaba és Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára fogadja a Rákóczi Szövetség vezetőivel együtt.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!