Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. OKTÓBER 30.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 30. hétfő 07:46
Szeles, napos, enyhe időre készülhetünk ma, esőnek kicsi az esélye, de a melegfront okozhat kellemetlenségeket.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Hétfőn fátyolfelhős-napos időre készülhetünk, de északon-északnyugaton több lehet a felhő, kisebb eső nem kizárt. A délies szél többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős, Sopron környékén akár viharos lehet. Hajnalban 7 és 16, napközben 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, 25 fokra délen van esély - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegfronti tüneteket tapasztalhatunk, a magasban melegedés zajlik, emiatt a melegfrontra érzékenyek körében migrén, kialvatlanság, dekoncentráltság jelentkezhet.
A többfelé élénk, erős szél fokozhatja a tüneteket, valamint emiatt ingerlékenység, nyugtalanság felléphet. Hajnalban, reggel a nyirkos, ködös tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
Napközben az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, ami jó hatással lesz a közérzetre, hangulatra. Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket, ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn néhol pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Napközben a túlnyomóan napos időben érdemes lesz napszemüveget viselnünk vezetés közben.

Levegőminőség

Miskolc levegőjének minősége minden mérőponton jó a pmmonitoring.hu térképe szerint.

Útinform

Közlekedési információk a Miskolci Városgazda tájékoztatása szerint: 

Útlezárás:

- Folyamatos az Iglói út aszfaltozásának előkészítése, melynek részeként jelenleg aknafedlapokat emelnek ki. október 26-tól megkezdődik a pálya északi oldalának az aszfaltozása, október 30-án pedig a déli oldal következik majd. A környéken folyamatban lévő aszfaltozási munkák jelzőlámpás forgalomirányítás mellett zajlanak. A korábban jelzett ideiglenes buszmegálló áthelyezés, továbbá az autóbuszok Bay Zoltán téri parkolóban történő megfordítása továbbra is érvényben marad.  A Fagyöngy és Csabai utak teljes hosszában, valamint a Görömbölyi út strand melletti szakaszán a jelenlegi aszfaltozás a kötőréteg terítésénél jár, ezt követi majd a kopóréteg október 28-ától (szombat), majd október 30-án megkezdődik a fák körüli Terraway burkolat készítése. A Miskolctapolcai úton október 31-én, kedden indul az aszfaltozás, amelyet a kivitelező százméteres szakaszokban, félpályás útlezárás és jelzőőrös forgalomirányítás mellett valósít meg. Ez a munkafolyamat a tervek szerint november 6-ig tart majd.

- A Kiss Ernő utca-Thököly Imre utcai híd csomópont-fejlesztési munkálatai miatt teljes szélességében lezárják a Thököly utcai hidat október 28-án, szombaton reggel hat órától október 31-én, kedden este hat óráig.

- A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

- A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Avasalja u. 6; 35
Balassi B. u. 9
Brassói u. 34
Bárczay u. 13
Bársony J. u. 27
Bem József u. 11
Besenyői u. 6
Berekalja u. 22
Bezerédi u. 28
Blaskovics u. 7     
Corvin Ottó u. 1
Deák F. u. 11
Dráva u. 12; 14
Erdélyi u. -Szinyei u. kereszteződés
Erenyő u. 12
Farkas Jenő u. 15
Fém u. 4
Gyula u.15
Huszár u. 25
Igazság u. 1.
Jósika M. u. 2
Kabar u. 5
Kis-Hunyad u. 49; 55
Koboz u.2.
Középszer u. 40; 42
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Martinovics u. 3
Mikes Kelemen u. 4
Mónus Illés u. 20.,
Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Pozsonyi u. 27
Serház u. 4
Soltész N. K. u. 2
Sütő J. u. 23
Szamos u. 35
Szarkahegy u. 16; 40
Szekerész u. 4
Szeretet u. 24
Tábortűz u. 3
Tulipán u. 16
Újélet utca 25
Vasöntő u. 5.

Horoszkóp

Kos
Megpróbálod távol tartani magadat egy gondolattól, de valaki beleülteti a bogarat a füledbe, és most már nem tudsz teljesen elzárkózni a kisördögtől. Próbálj a realitások talaján maradni.

Bika
Mindenki változik időnként, és ezzel nincs semmi baj. A te környezeted is tolerálja, hogy időnként felülírod a korábbi döntéseidet, legyél te is megértő azokkal, akik hasonlóan tesznek.

Ikrek
Gyors döntést hozol, ami meglepheti a környezetedet, de te úgy érzed, hogy végre megtaláltad a számításaidat, és nem is érted, miért nem láttad eddig, hogy ez az, amire szükséged van.

Rák
A legegyszerűbb, ha őszintén beszélsz az érzéseidről, és megmondod, hogy mi az, amit szeretnél. Lehet, hogy nem azt a választ kapod, amit hallani akarsz, de legalább tiszta vizet önthettek a pohárba.

Oroszlán
Mindenki szeret időről időre kicsit kilengeni, átnézni a sötétebb oldalra. A saját sorsodat kockáztatni azonban, vagy feltenni tétnek a boldog kapcsolatodat, nem éri meg a pillanatnyi örömöt.

Szűz
Nem könnyű hozzászoknod néhány megváltozott körülményhez, de azt mondod magadnak, hogy hosszú távon így lesz ez jobb. Ha tényleg hiszel ebben, akkor érdemes kitartani a meghozott döntés mellett.

Mérleg
Olyan feladat előtt állsz, ami mindenki szerint lehetetlen, te azonban egészen biztosan hiszel abban, hogy le tudod gyűrni az akadályt. Ha valóban hiszel is benne, akkor tényleg így is lesz.

Skorpió
Valaki olyan játékot játszik veled, ami kicsit talán veszélyes, de nem tudod titkolni magad előtt, hogy neked is tetszik a dolog. Ha ez valóban így van, akkor talán érdemes belekóstolni a dologba.

Nyilas
Nem akarsz titokban tartani semmit, de vannak olyan dolgok, amiket nem is szívesen osztanál meg másokkal. Jogod van neked is a magánélethez, de ha másokat is érint a dolog, őket avasd be azért.

Bak
Ne vesztegess energiát olyasmire, ami megtérülő befektetést nem hoz most. Nincsenek fölösleges tartalékaid, amiket elpazarolhatsz, ezért jobb, ha csak azzal foglalkozol, ami tényleg boldoggá tesz.

Vízöntő
Elsőre megijeszthet egy új lehetőség, de ha nem gondolkodsz túl sokat, csak fejest ugrasz a lehetőségbe, akkor gyorsan rájössz, hogy ez a neked való ritmus, és még az is lehet, hogy új kapcsolat bontakozik ki a dologból.

Halak
Egészen lenyűgöz valakinek a személyisége, és nem is próbálsz ellenállni annak, hogy vele együtt sodródj ezen a különös úton, amin magával vitt. Életre szóló emlékeket szerezhetsz most. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló