Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.09.21.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 21. csütörtök 07:20
Csütörtökön tovább melegszik az idő, szerencsére frontok nélkül, de az éjszakai órákban némi eső előfordulhat.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Csütörtök reggelre többségében az északi, északkeleti tájakon párássá, ködössé válhat a levegő, a Dunántúlon pedig helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor. Délután több helyen, főként délen, délnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. A csapadék mellett azonban többórás napsütésre készülhetünk. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a déli-délkeleti szél. A minimumok 10-19 fok között alakulhatnak, a legmelegebb órákban pedig 25-32 fokot mutathatnak a hőmérők. (idokep.hu)

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front. Hajnalban hűvös lesz az idő, pára-, ködfoltok képződnek, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A délelőtt folyamán gyorsan melegszik az idő, nagy hőingadozás alakulhat ki, ami keringési problémákat idézhet elő.
Tovább melegszik az idő, így a melegedésre fokozottan érzékenyeknél előfordulhat migrén, fáradékonyság, tompaság.
A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. A reggeli hűvösebb, néhol nyirkos időben könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk kicsit rétegesebben! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök reggelre több helyen, főként az északi, északkeleti tájakon képződhez pára-, köd, emiatt átmenetileg korlátozott látási viszonyokra kell számítani. Helyenként gynege eső, zápor, délután zivatar okozhat vizes, csúszós utakat. A délies szelet élénk, olykor erős lökések kísérik, amelyek lecsökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Továbbra is városszerte jó a levegő minősége a pmmononitoring.hu adatai szerint.

Útinform - a Miskolci Városgazda közlekedési információi.

Útlezárás:
A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Balogh Á. u. 27
Balassi B. u. 15
Brassói u. 34
Báthori sor 55
Bárczay  u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Csendes u. 26
Dráva u. 20
Előhegy u. 54
Egres u. 2
Eper u.109
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
Igazság u. 14
Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kabók L. u. 35
Kapos u. 46
Katowice u. 49
Kiss tábornok út - 10-es  postával szemben
Koboz u.2.
Középszer u. 12
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Meggyesalja u. 11; 41
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Nemzetőr u. 36
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Sályi I. u. 8
Serház u. 4
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 115-192
Torontáli u. 33/a
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Zrínyi I. u.- Budai J. u. sarok
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos
Nehéz lépéseket kell megtenned, de tudod, hogy egy olyan helyre visznek, ahol jobban fogod érezni magadat. Ha nem kellene néhány kihívással is szembenézned az út során, talán nem is értékelnéd úgy az eredményt.

Bika
Bármit teszel is, most mindig van egy másik gondolat is, ami a fejedben motoszkál. Lehet, hogy ideje lenne észrevenni, mit is akar üzenni neked a benső hangod, és nem elnyomni az ösztöneidet.

Ikrek
Másokra is tekintettel vagy, és ez azt jelenti, hogy akár egy kis kényelmetlenséget is hajlandó vagy vállalni, csak azért, hogy nekik jobb legyen. Ha te leszel ilyen helyzetben, ők is megteszik majd.

Rák
Valaki keresetlen őszinteséggel fordul majd hozzád, és a kellemetlen helyzet jobban megviselhet, mint kellene. Vedd észre, hogy ki az, aki azonnal melléd áll, és ki lesz az, aki habozik.

Oroszlán
Szeretted volna, ha van valaki, aki a te pártodat fogja egy vitás helyzetben, de könnyen egyedül találhatod magadat. Az is lehet, hogy ez egy jel: talán mégsem kellene olyan biztosnak lenned az igazadban.

Szűz
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a céljaid lassan kicsúsznak a kezeid közül, és el kell fogadnod, hogy nem minden az elképzeléseid szerint alakul. Ha ez ellen nem küzdesz tovább, megkönnyíted a saját dolgodat.

Mérleg
Nem érted, miért csinál valaki olyan nagy ügyet valamiből, amikor a probléma egészen könnyen helyrehozhatod. Ne bosszankodj ezen, inkább legalább te legyél az, aki a megoldást keresi.

Skorpió
Nem mindig könnyű az együttélés valakivel, bármennyire is szeretitek egymást. Lehet, hogy a mai napon az egyikőtöknek engednie kell valamiből, ami fontos a számára, hogy visszaálljon a rend.

Nyilas
Semmi nem az, aminek elsőnek tűnik, és ez kicsit zavarba hozhat, kellemetlenül érezheted magadat a dologtól. Hamarosan azonban megszokod ezt a felállást, és azt is látod majd, hogy izgalmasabbak így a dolgok.

Bak
Sok mindent elterveztél, és csalódott lehetsz, amikor nem ennek megfelelően alakulnak a dolgok. Ne bénítsd meg magadat a csalódottsággal, mert ezzel csak még távolabbra kerülnek a céljaid.

Vízöntő
Ha nem tudod, hogy mit szeretnél, azt sem fogod tudni, hogy hogyan juthatnál el oda. Először a céljaidat kell tisztáznod, addig senki nem tud segíteni neked abban, hogy el is érd ezt.

Halak
Nem mindenki hisz benned, de ne hagyd, hogy ez elbizonytalanítson. Inkább vedd kihívásnak a dolgot, és csak azért is bizonyítsd nekik, hogy készen állsz a csata megvívására, sőt a győzelemre is. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!