Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.09.30.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 30. szombat 07:56
Gyenge hidegfront érkezik, az erre érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a hőmérséklet azonban még kellemesnek ígérkezik.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Szombaton északnyugatról délkelet felé egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, ami csak szórványosan okozhat kisebb esőt, záport. Többnyire szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 7 és 16, napközben 21 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.
A szelesebb idő miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatunk.
Felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.
Ingadozhat hőérzetünk, romolhat komfortérzetünk, a felhősebb időszakok miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk. Nő a megfázásveszély, ezért több tájegységünkön is ajánlott a réteges öltözet. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton egyes tájegységeinken előfordulhat kisebb eső, futó zápor, így vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatnak a közlekedők.
Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.
Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat - írja az idokep.hu.

Levegőminőség

A kellemesen nyárias idő mellett némileg romlott a levegő minősége Miskolcon, a jó minősítések között felbukkantak a megfelelőek is, elsősorban a keleti városrészekben – adja hírül a pmmonitoring.hu.

Útinform

Autósok figyelem, a Városgazda közlekedési információi következnek:

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd.

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.

A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Aradi u. 35ű
Avar u. 12ű
Balassi B. u. 15
Bányamécs u. 11
Brassói u. 34
Báthori sor 55
Bárczay  u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Bezerédi u.28
Bíró u. 10
Bükkszentlászló fő út 9
Csendes u. 26
Csortos Gy. u.-Lányi E. u. sarok
Előhegy u. 54
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kapos u. 46
Katowice u. 49ű
Koboz u.2.
Középszer u. 12
Középszer u. 40
Középszer u. 42
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Serház u. 4
Sütő J. u. 23
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 3ű
Tulipán u. 16
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Vásárhelyi P. u. 2
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos
Mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, és csak te gondolsz azokra, akik távolabb állnak a tűztől. Hosszú távon a te hozzáállásod fog majd megtérülni, így megéri most önzetlennek lenned.

Bika
Ne akarj mindenkit meggyőzni az igazadról, hiszen nincs azzal semmi baj, ha valaki valami mást gondol. Már az is nagy eredmény, ha eléred, hogy senki ne gátoljon abban, hogy te kövesd a te elveidet.

Ikrek
Régóta zavar valami, de minél előbb teszed túl magadat a dolgon, annál hamarabb veheted észre, hogy valami olyasmi vár rád, ami minden rosszat feledtet. Maradj nyitott, hogy élvezhesd a lehetőséget.

Rák
Reménykedtél, hogy valami kitart még egy kicsit, de most kiderül, hogy a dolgok korántsem olyan szerencsésen alakulnak. Kénytelen leszel egy újabb tervet kidolgozni, ha nem akarsz lemondani a céljaidról.

Oroszlán
Egyik pillanatról a másikra valóra válik, amit kívántál, és nem is tudod, hogy hirtelen mit kezdj a helyzettel. Amíg eldöntöd, addig is tegyél meg mindent azért, hogy a lehető legtöbb pillanatot élvezd.

Szűz
Túl nagy figyelmet fordítasz arra, hogy mások mit gondolnak rólad, pedig neked is minden okod meglenne arra, hogy véleményt alkoss róluk. Jobb lesz, ha mindenki a saját dolgaival törődik.

Mérleg
Elég egy pillanatra nem figyelned, és máris minden, amit felépítettél, összeomolhat. Szerencsére éppen időben fordulsz vissza ahhoz, hogy megakadályozd a nagyobb bajt. Te mented meg a napot.

Skorpió
Még ha tudod is, hogy nem szép dolog, akkor is nehéz nemet mondani a kárörömre, főleg, ha olyan érintett, aki korábban rajtad nevetett. Mégis próbálj önuralmat gyakorolni, ne hálózzon be a rosszindulat.

Nyilas
Egyre nehezebben viselsz valakit a környezetedben, és lassan már azt sem tudod, hogy kiben van a hiba. Lehet, hogy jobb lesz, ha most egy lépést távolodtok egymástól, mielőtt nagyon összevesznétek.

Bak
Nem abban a tempóban haladnak a dolgok, mint ahogyan megszoktad, és ez bosszanthat téged. Jobban teszed, ha kicsit te is lassítasz, elvégre nincs különösebb okod a rohanásra, adj időt másoknak is.

Vízöntő
Ha mindig csak vágyakat kergetsz, lehet, hogy mire eléred őket, nem tudod majd élvezni a dolgot. Hagyj magadnak pihenőt, és ne tedd mindig magasabbra a mércét, hogy legyen időd kikapcsolódni is.

Halak
Fel kell ismerned a saját korlátaidat, különben senki nem jár azzal, amit kergetsz. Ne feledd, hogy nem elég magas célokat kitűzni, a jelenben is élhető körülményeket kell teremteni. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!