Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.10.01.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 01. vasárnap 07:54
Kora őszi idő lesz vasárnap, széllel, fejfájással, nagy hőingadozással. Aki teheti, pihenjen meg a hetedik napon!
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Vasárnap naposabb időre számíthatunk, de helyenként azért még gyakrabban takarhatják felhők a napot. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. Reggelre a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban 6 és 15, napközben 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet. - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de az érzékenyek körében még keringési panaszok, vérnyomásproblémák és fejfájás is előfordulhat.
A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.
Sokfelé nagy lesz a napi hőingás, ami szintén hatással lehet szervezetünkre. A naposabb idő hatására javulhat hangulatunk, közérzetünk.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap említésre méltó csapadék sehol sem várható, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők.
Többfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.
Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

Levegőminőség

Ősziesebb lesz ma az idő, némi széllel, ez meglátszik a levegőnk minőségén is, amely szombathoz képest javult. Az egész városban jó minősítést mutat a pmmonitoring.hu reggeli adatai szerint.

Útinform

Autósok figyelem, a Városgazda közlekedési információi következnek:

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd.

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.

A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Aradi u. 35ű
Avar u. 12ű
Balassi B. u. 15
Bányamécs u. 11
Brassói u. 34
Báthori sor 55
Bárczay  u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Bezerédi u.28
Bíró u. 10
Bükkszentlászló fő út 9
Csendes u. 26
Csortos Gy. u.-Lányi E. u. sarok
Előhegy u. 54
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kapos u. 46
Katowice u. 49ű
Koboz u.2.
Középszer u. 12
Középszer u. 40
Középszer u. 42
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Serház u. 4
Sütő J. u. 23
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 3ű
Tulipán u. 16
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Vásárhelyi P. u. 2
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos
Választás előtt állsz, és tudod, hogy nincs könnyű dolgod. Csak akkor lépj, ha már eléggé biztos vagy önmagadban, másképpen könnyen lehet, hogy megbánod, hogy ezen az úton indultál el.

Bika
Valaki egyszerre akar mindent megváltoztatni, és te tudod, hogy ez nem egy jó döntés. Egyelőre azonban nem tehetsz mást, és talán az is a legjobb, ha hagyod, hogy maga jöjjön rá a hibáira.

Ikrek
Nem jut mindenre időd, de az igazán fontos dolgokra igen. Az már csakis rajtad múlik, hogy mi kerül fel a fontos dolgok listájára, és mi az, ami ezúttal lemarad. Kövesd a szívedet, abból nem lehet baj.

Rák
Félsz nyíltan beszélni az érzelmeidről, pedig most ez lehet az egyetlen megoldás. Ne akarj továbbra is a falak mögé rejtőzni, mert ezzel csak elvágod magadat egy boldogabb élet lehetőségétől.

Oroszlán
Félsz attól, hogy az eddigi teljesítményed nem lesz elég ahhoz, hogy időben elérd a célokat, amiket kijelöltél magadnak, de a félelmeid alaptalanok. Próbáld kicsit élvezni a jelent, és az eddigi sikereidet.

Szűz
Nagy feladaton leszel ma túl, ami miatt talán izgulsz, de végül örömmel nyugtázod majd, hogy minden a lehető legjobban alakult. Ha ettől a tehertől végre megszabadulsz egyszer, sokkal jobban fogod érezni magadat.

Mérleg
A változás mindig ijesztő, és bár megpróbálod az új lehetőséget látni benne, így is félsz attól, hogy mit hoz a holnap. Szükséged van a biztonságérzetre, de néha megéri vállalni egy kis kockázatot.

Skorpió
Már csak kis ideig kell kitartanod, és elérheted a vágyott sikert. Ez azonban azt is jelenti, hogy végképp lemeríted a tartalékaidat, és lehet, hogy a pihenés első időszakában sebezhetőnek érzed majd magad.

Nyilas
Új utakat keresel, de ne akarj rögtön elindulni azon, amit találtál magadnak. Legyél egy kicsit türelmesebb, és várj, mert hamarosan még izgalmasabb lehetőségek kínálkoznak majd fel.

Bak
Ha sikerül találnod valakit, akivel a legtöbb dologban egyetértesz, az mindig jó érzés. Egyelőre azonban ne vonj le elhamarkodott következtetéseket, és ne add ki magadat túl gyorsan senkinek.

Vízöntő
A baljós jeleket aggasztónak érzed, elsősorban a korábbi tapasztalataid miatt. Nem szabad azonban, hogy nagyon elvesd a sulykot, és főleg ne ítélj elhamarkodottan. Ez alkalommal talán minden más lesz.

Halak
Nehéz megtalálni, hol van az a határ, ahol meg kell húznod a vonalat a büszkeséged és a sikereid között. Néha megéri engedni egy kicsit az egyikből a másik javára, de túlzásokba esni nem érdemes. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló