Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2024.02.01.) – IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 01. csütörtök 09:26
Délutántól több helyen fordulhat elő többnyire gyenge intenzitású eső.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

A látási viszonyok mindenütt javulnak, közben megnövekszik, megvastagszik, majd estétől észak felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. Főként délnyugati tájakon süthet ki néhány órára a nap. Délutántól több helyen fordulhat elő többnyire gyenge intenzitású eső, az északkeleti határ közelében gyenge havazás, ónos eső is lehet. Az északnyugatira forduló szél délutántól egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között várható, de néhol ennél enyhébb is lehet az idő. Késő estére -3 és +5 fok közé hűl le a levegő - írja honlapján a HunagroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. 

Levegőminőség

Miskolc levegőminősége a reggeli órákban a legtöbb helyen szennyezettpmmonitoring.hu adatai alapján. Kivételt képez Szentlélek, ahol és Bükkszentlászló, ahol elfogadható a levegőminőség. Ezen felül extrém szennyezettséget mértek Görömbölyön, erős szennyezettséget pedig Hejőcsabán, az Avas I. ütemében, az Avasalján, a Szentpéteri kapuban, az Örömhegyen, Komlóstetőn, a Kiliánnál, Berekalján, Majláthon, Perecesen és Felsőhámorban. 

Útinform

Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. reggeli információi szerint. 

Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balázsdiák u. - Bércalja u. kereszteződés
Csokonai V. M. u. 130
Diófa u. 3
Dráva u. 13
Egres u. 8
Ernyebán u.15
Erzsébetsétány 53/a
Feszty Á. u. 11/b
Gorkij sor 65
Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés

Kázmér u. 12.

Kiss Ernő u. - HUN Petrol Benzinkút kihajtója előtt 5 méterrel

Kis-Hunyad u. 49.
Kiss tábornok út – 10-es Posta előtt
Kondor Béla – Vas Gereben u. kereszteződés
Lonovics utca 2
Mogyoró u. - Szervezet u. kereszteződés
Papszer u. 1
Pillangó u. 12.
Sajó u. 14
Szentistványi út 32
Üllő u. – Fenyves u. kereszteződés
Vászonfehérítő u. 14
Vécsey u. 11

Horoszkóp

Kos

Egy fontos kérdésben ma melléd szegődik a szerencse, és megúszhatsz valami olyasmit, amire nem készültél fel kellőképpen. Örülj a fordulatnak, de legközelebb ne erre alapozz, mert koránt sem biztos, hogy máskor is ilyen kedvezően alakulnak majd a dolgok.

Bika

A szeretteid körében töltöd a napot, de egy konfliktus beárnyékolhatja a békés együttlétet. Nem érdemes elkerülni a vitát, mert csak lappangó feszültséghez vezet, de tarts szem előtt, hogy a probléma talán mélyebben gyökerezik, mint ami körül most kipattant. Próbáld meg a valódi okokat orvosolni.

Ikrek

Két pont között a legrövidebb út az egyenes, de nem mindig a legizgalmasabb. Ha ma van rá lehetőséged, térj le a megszokott ösvényről, vágj bele valami új kalandba, próbálj ki valami új tapasztalatot. A legjobb, ha ezt meg is tudod osztani valakivel.

Rák

Egész nap egy dal vagy egy vers jár a fejedben, de talán csak délutánra jössz rá, milyen üzenetet is hordoznak a sorok a mostani helyzetedre vonatkozóan. Figyelj oda a tudatalattid üzenetére. Ha az ösztöneidre hallgatsz, akkor jó eséllyel azt fogod kapni, amire valóban szükséged van, és nem azt, amit mások erőltetnének rád.

Oroszlán

Ideje eltakarítani néhány dolgot, ami a múltadból itt ragadva szennyezi a lelkedet. Nem léphetsz tovább úgy új célok felé, hogy magaddal cipeled az előítéleteidet vagy a félelmeidet. Ma egy olyan szituációba kerülhetsz, ahol valamelyik korábbi negatív élményed megakadályozhatja, hogy helyesen dönts. Ha felismered a helyzetet, leküzdheted ezt a korlátot.

Szűz

Ha bizonytalan vagy a szerelmi életed területén, most ne másoktól várd a segítséget, csak a párod az, akivel érdemes erről őszintén beszélni. Senki más nem fogja azt mondani, amit hallani akarsz, de a problémáitokat sem tudja senki más megoldani.

Mérleg

Ha már ráléptél egy útra, el kell fogadnod, hogy a másik lehetőségei egyre távolabb kerülnek. Amíg ezen sem érted el a célodat, természetes, ha elhagyatottnak érzed magad, de ha visszafordulsz, csak a kiinduláshoz érsz el, ahol semmi nem vár. Ha egyenesen tovább haladsz, a cél minden korábbi sérelmet feledtet.

Skorpió

Minél tovább görgetsz magad előtt egy problémát, annál több további teher rakódik rá, ráadásul a végén már nem is látod tőle magad előtt az utat. A legjobb, ha ma egy pillanatra megállsz, és ahelyett, hogy minden erődet felemésztve haladnál tovább, végiggondolod, hogy háríthatod el ezt az akadályt, hogy a további utad már zökkenőmentes legyen.

Nyilas

Szeretnél lezárni egy szerelmi ügyet, amiből úgy érzed, több veszteség, mint nyereség származott, de az utolsó pillanatban a szálak mindig tovább szövődnek. Neked kell eldöntened, mennyit ér meg neked a másik, de talán bölcsebb, ha az előtt kiszállsz, hogy komolyabb sérüléseket szenvednél.

Bak

Ha rossz a kedved, vagy valami bánt, akkor a legjobb, amit ma tehetsz, hogy alkotásba vagy munkába éled ki a negatív energiáidat. A kellemetlen érzést így valami hasznossá alakíthatod, a felszabaduló érzelmek pedig nem csak megtérülnek majd. Estére a lelked is megkönnyebbül, és végre kialudhatod magadat – már nagyon szükséged van rá.

Vízöntő

A hét második napja végre helyre billent sok olyan dolgot, ami eddig aggodalommal töltött el. Ha kapcsolatban élsz, használjátok ki az időt egy kis romantikázásra, utazzatok el valahova, vagy csak szervezzetek közös programot. Mindkettőtöknek jól fog esni a közös élmény.

Halak

Lustálkodással telik a nap, de ennyi ki is jár neked. Bűntudat helyett inkább élvezd egy kicsit az életet, és édesítsd meg a pihenést, vegyél egy forró fürdőt, vagy egyél egy szelet finom süteményt, és tedd most félre a hétköznapi gondokat. Feltöltődve mindent más színben látsz majd.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló