Ugrás a tartalomra

Pályázatot hirdet a Barabits-sétány pavilonjaira a Miskolc Holding

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. július 20. csütörtök 10:55
Helyi és kézműves termékeket árusító üzletet, valamint street food jellegű ételeket, illetve fagylaltot, süteményt, kávét és üdítőt kínáló egységeket lehet kialakítani az új pavilonokban.
Városvezetők, politikusok is megtekintették a tapolcai beruházást a múlt héten. Háttérben a pavilonok. | Fotó: Juhász Ákos

Három nagyobb és három kisebb méretű pavilont építettek a Barabits-sétányon a Zöld város kialakítása Miskolc-Tapolca akcióterületen című TOP-projekt keretén belül. A nagyobbak közel 15 négyzetméteresek, ezekben vendéglátás funkció, a kisebbekben - amik valamivel több mint 8 négyzetméteresek - egyéb funkciók megvalósítását pályáztatja meg a Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága - tájékoztatták lapunkat csütörtökön.

Mint írták, a kis pavilonok esetében kizárólag turisztikai információs pont, helyi- és kézműves termékeket árusító üzlet, valamint ajándékbolt alakítható ki. A nagyobbakba pedig kizárólag street food jellegű ételeket, illetve fagylaltot, süteményt, kávét és üdítőt kínáló, vagy pékséggel foglalkozó vállalkozások jelentkezését várják.

A helyiségeket július 24-én, hétfő délelőtt 10 órakor tekinthetik meg az érdeklődő vállalkozások képviselői, akik pályázataikat feladhatják postán, vagy leadhatják zárt borítékban, a határidő július 28., péntek.

Augusztus 1-jén, kedden délelőtt 10 órakor bontják fel a pályázatokat a Miskolc Holding Zrt. Hunyadi János utca 21. szám alatt található üzleti ingatlanhasznosítási helyiségében.

További részletek a Miskolc Holding honlapján olvashatók.

Egy héttel ezelőtt számolt be lapunk arról, hogy az önkormányzat gyakorlatilag befejezte a miskolctapolcai parkfejlesztést.

A város egyik leglátogatottabb turisztikai övezetének komplex fejlesztését bő egy évvel ezelőtt kezdték, a projekt részeként a Csónakázó-tó és a sétányok, a tapolcai őspark jelentős része, a terület víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-csatornái, illetve elektromos hálózata is megújultak mostanra.

A felesleges iszaptól is megszabadították a tavat, valamint új pavilonokat, utcabútorokat, kandelábereket, napozóteraszokat és konzolos stégeket telepítettek.

A parkfelújítás egy újabb mérföldkő Miskolctapolca életében, és ezt most már az ide érkező turisták és a pihenni vágyó helyiek is megcsodálhatják. A városrész újra valódi csillogó ékköve lehet a miskolci turisztikai életnek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!