Ugrás a tartalomra

Szandi nem ijedt meg a tintahalsütéstől

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 10. péntek 10:31
A Szimbiózis Alapítvány gondozottja képviselte Magyarországot a Zágrábban megrendezett para-gasztro versenyen.
Fotó: Mocsári László

Első alkalommal rendeztek fogyatékossággal élő embereknek szóló európai gasztronómiai találkozón a közelmúltban Zágrábban. A megmérettetésen Lászka Alexandra, a Szimbiózis Alapítvány gondozottja képviselte Magyarországot. A nemzetközi para-gasztro eseményre azután kapott meghívást, hogy a hazai versenyt megnyerte a baráthegyi krumplilángossal. Szandi három éve került a Baráthegyi Majorságba, ahol a konyhán dolgozik, így különösebben gyakorolnia sem kellett a pesti selejtező előtt, készség szinten megy neki a krumplilángos és persze sok más fogás elkészítése.

Élményeiről a Miskolc Televízió Kilátó című műsorában beszámolva Szandi elmondta, kihívást jelentett számára, hogy nem az általa megszokott ételeket kellett elkészítenie Zágrábban. "A középdöntőben tintahalat kaptam alapanyagként, amit egy mentor segítségével dolgoztam fel és sütöttem meg. Ez nagyon izgalmas volt, mert itthon soha nem készítettem tintahalból ételt, sőt, másféle halakból sem” – árulta el Alexandra. A döntőbe ugyan nem jutott tovább, de sok-sok elismerést gyűjtött be az elkészült étellel kapcsolatban. A gasztro-találkozó ajándékaként Szandi a többi résztvevővel együtt elutazhatott Rómába, ellátogattak a Vatikánba, ahol még Ferenc pápával is találkoztak.

 

 

További hírek

Olvasnivaló