Ugrás a tartalomra

Világjárás sportcipőben

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. május 19. szerda 16:53
Nem csupán felpumpálták, sokkal szexibb is lett a díjnyertes fitneszterem.
Mocsári László képgalériája

A teljeskörűen felújított és átalakított M1 Fitness Miskolc rangos nemzetközi elismerésben részesült. A Szeles utcai terem Magyarországon elsőként nyerte el a Best Installation 2020 nemzetközi díjat – az elismerést a nem mindennapi gépparkjukkal érdemelték ki.

Az M1 kreatív stábja überelte a Verne Gyula által megálmodott rekordot, hiszen 80 nap helyett egy délután alatt is bejárhatjuk általa a Földet.

Kilenc terem alatt a Föld körül

Egyfajta mini világjáró körútra is befizet az, aki az M1-et választja: az épület egyedisége ugyanis abban rejlik, hogy minden részlege egy-egy nevezetes ország vagy város jellegzetes hangulatát tükrözi. A konditerem olyan helyekre kalauzolja vendégeit, mint a New-York-i Time Square és Central Park, Budapest, Wimbledon, Svájc, Japán, Arizona, Philadelphia vagy éppen a Maldív-szigetek. A terem különleges látványvilágát, valamint a magas színvonalú kivitelezést szintén jutalmazták: megkapta a 2020-as év legjobb fitness terme díjat is.

Az új komplexumban 1600 négyzetméteren kapcsolódik össze a sportolás élménye egy világkörüli kirándulás hangulatával. Azonban hosszú út vezetett idáig.

– 2006 áprilisában nyílt meg a terem – mesélt a kezdetekről Mádi Tamás ügyvezető, aki hozzátette, már akkor sem pusztán hagyományos konditeremként működtek. – Volt wellness részlegünk, szoláriumunk, komoly kardió és erőgépparkunk, és tartottak nálunk csoportos órákat. Már akkoriban is túlmutattunk a megszokott trendeken. Ezért mindig figyeltünk a fejlesztésekre, felújításokra, hogy lépést tartsunk magunkkal.

Az épület mérete azonban gátat szabott a nagyobb terveknek.
– 2020-ban drasztikus változtatásra szántuk magunkat: nemcsak egy szintet építettünk a meglévő terem felé, de szolgáltatásban, működésben és külső-belső dizájnban is megújultunk. A különböző részlegek a világ ismert helyszíneinek miliőjét idézik. A választások illeszkednek a részlegek funkcióihoz – beszél a megújult M1-ről az ügyvezető.

Fitnesz és élmény

Az alsó szinten lévő gépek és súlyok között a Time Square ikonikus órája és kivetítői, a sárga taxik, a felhőkarcolók, az utcajárdák és a zebrák motívumai repítenek a Nagy Almába.

Az átlagos konditermi öltözőkben maximum egy-egy mackóalsóból kikandikáló teliholdat láthat az ember, ezzel szemben az M1 ruhaváltóit a felkelő nap uralja: a kőkapu a japánkertek, a gésák és szamurájok földjére kalauzolja az edzeni érkezőket.

A felső szinten az alpesi nyugalom és letisztult stílus jegyeit őrzi az edzőterem egyik különlegessége, a Beauty & Relax Room. Itt esztétikai kezelésekkel és egyedülálló wellness szolgáltatásokkal, kombinált fitnesz eszközökkel kényeztetik a vendéget.

Az emeletet uraló, legkorszerűbb kardió gépekkel felszerelt, Central Park ihletésű terem meghatározó színe a zöld, míg a Philadelphia részleg a Rocky filmekből ismert boksz klubok hangulatát ötvözi a modern eszközök világával. Ezen a szinten található a város jelenleg egyetlen squash pályája is, mellette pedig egy ultramodern spinning terem kapott helyet – így jutunk el pár lépéssel Wimbledonból az arizonai 66-os útig.

Budapest sem hiányozhat a palettáról: a főváros betonplaccaival ellentétben azonban a Hősök terét felelevenítő csoportos fitnesztér lengőpadlós szerkezete gondoskodik az ízületeink védelméről is.

Végül elérkezünk a pihenés háborítatlan trópusi szigetére, ahol nem a súlyok alatt, legfeljebb a szaunában izzadunk, a gőzfürdő és az élményzuhany közt megpihenve pedig a pálmabungalók teremtik meg a hamisítatlan maldív hangulatot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!