Ugrás a tartalomra

Villamosba szaladt egy személyautó a Centrumnál

Bacsó István
Utoljára módosítva
2022. október 27. csütörtök 10:14
Nem adta meg az elsőbbséget, beleszaladt a villamosba egy személyautó csütörtök reggel a Corvin és a Széchenyi utca kereszteződésében. 
Fotók: Új Miskolcon Láttam facebook csoport, Nagy Benjámin

Baleset történt a Széchenyi István utca - Corvin utca kereszteződésben Miskolcon a csütörtök reggeli csúcsforgalomban. A menetrend szerint közlekedő villamossal egy személyautó ütközött hét óra körül. Janasóczki Attila rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy egy személyautó nem adta meg az elsőbbséget a villamosnak. A balesetben egy, az autóban utazó személy megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A villamoson utazók közül senki nem sérült meg, tette hozzá. 

A helyszínelés idejére a forgalmat elterelték, a villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekedtek a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között. Az MVK Zrt.-től kapott információk szerint a közlekedési rend 8 óra húsz perckor helyreállt.
 

Miskolc belvárosában egyszerre több helyszínen jelentős útépítési és útfelújítási munkálatok zajlanak, a munkavégzés függvényében változó forgalom elterelésekkel, forgalomlassítással, ezért fokozottan figyeljünk a megváltozott helyzetre és a hosszabb menetidőre, hogy a baleseteket megelőzzük!  

Legutóbb 2020 februárjában történt egy hasonló baleset a Széchenyi és a Corvin kereszteződésében: akkor egy kisteherautó  ütközött villamosnak szintén kora reggel. A villamos az ütközés következtében a Bató-ház egyik kirakatánál állt meg. Azóta éjjel-nappal üzemelnek a jelzőlámpák ebben a közlekedési csomópontban. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!