Ugrás a tartalomra

A zöldebb, virágosabb belvárosért

minap.hu/ Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. június 25. vasárnap 13:47
Azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek a főutcán teraszt alakítanak ki, növények kiültetéséről is gondoskodniuk kell. 
Fotók: Juhász Ákos

A legtöbb kávézó, fagyizó és étterem terasza már eddig is virágba borult nyáron. A növényültetés mostantól nemcsak egy lehetőség, hanem kötelezettség is azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek a főutcán teraszt üzemeltetnek. Az idei közterületfoglalási engedélyeket ugyanis ezzel a feltétellel adta ki az önkormányzat. A kezdeményezést ezért a legtöbben jó ötletnek gondolják.

- Nálunk már elég régóta jelen vannak a virágok, mentát, bazsalikomot is ültetünk a teraszunkra. Fával is próbálkozunk, meglátjuk, hogy hogy sikerül - fogalmazott a Miskolc Televíziónak Hriczó Györgyi, a The Sweets Bar üzletvezetője. Mint mondta, a vendéglátóhely tulajdonosai a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a teraszon az asztalok növényekkel legyenek körbe ültetve. 

- A villamos- és gyalogosközlekedés, valamint az üzleteket érintő áruszállítás miatt korlátozottak a lehetőségeink a Széchenyi utcán, nem tudjuk úgy zöldíteni, olyan színesre varázsolni, mint amilyen elvárható lenne. Ezért kértük meg a vendéglátóhelyek üzemeltetőit, hogy a kialakított teraszokat igyekezzenek minél inkább zöldíteni – nyilatkozta Czifrusz Natália. A város főkertésze hozzátette, ha a vendéglátóhelyek igénylik, szakmai tanácsot tudnak nyújtani a virágládák, illetve növények kapcsán egyaránt.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!