Ugrás a tartalomra

Az Év Hulladékgazdálkodási Vállalkozása díjat érdemelte ki a MiReHu Angliában

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 24. szerda 10:49
Az Egyesült Királyság egyik kiemelkedő online magazinja, a BUILD a tavaly első alkalommal megrendezett Környezeti Fenntarthatósági Díj versenyzői közé választotta és az Év Hulladékgazdálkodási Vállalkozása díjjal jutalmazta a miskolci önkormányzat vállalatát.
Fotó: MiReHu

A rangos díjprogram a környezeti fenntarthatósági iparágban működő vállalkozások kiemelkedő eredményeit és innovációit ismeri el, amiben élen jár a MiReHu Nonprofit Kft., amely már több mint tíz éve képvisel meghatározó szerepet a vármegye hulladékgazdálkodásában, magas színvonalú szolgáltatással és jelentős szakmai tapasztalattal. 

A Társaság rendkívül elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóság mellett. 2019-ben kezdték szemléletformáló programjukat, melynek célja, hogy a lakosságot segítse és ösztönözze a hulladéktudatosabb, fenntarthatóbb életmód elsajátítására. 

A MaKuka néven futó, többszörösen díjnyertes programjuk az évek alatt saját márkává fejlődött. Borsodi vállalkozásként egy olyan helyi szót választottak a márka nevéül, mely tartalmazza a hulladékgyűjtés eszközét, a kukát. A márka megalapítását a számos pozitív visszajelzés indukálta, így jött létre egy olyan brand, melyhez helyi és országos szinten is a hulladékgazdálkodás, a fenntarthatóság, a szemléletformálás és környezettudatosság társul. 

A MaKuka program számos hazai környezetvédelmi díjjal büszkélkedett már eddig is, 2023. év végén pedig megkapta az első nemzetközi elismerést, amikor az Egyesült Királyság egyik kiemelkedő online magazinja, a BUILD a tavaly első alkalommal megrendezett Környezeti Fenntarthatósági Díj versenyzői közé választotta és az Év Hulladékgazdálkodási Vállalkozása díjjal jutalmazta. 

A Környezeti Fenntarthatósági Díj megalapításának célja, hogy az iparág kiemelkedő alakjainak reflektorfénybe állításával ösztönözze a többi vállalkozást arra, hogy törekedjenek a fenntartható gyakorlatok minél nagyobb mértékű alkalmazására és a körforgásos gazdaság elveinek megvalósítására.

A verseny érdekessége, hogy a BUILD jelölő bizottsága online kutatás alapján választja ki azokat a nemzetközi szereplőket, akiket érdemesnek tartanak a díjuk elnyerésére. A MiReHu minden szempontból megfelelt a BUILD magazin kiválasztási szempontjainak, hiszen a hazai hulladékgazdálkodás úttörő alakja a szemléletformálás terén, számos alkalommal működött már együtt más vállalkozásokkal a saját programjuk kialakításában, sokakat pedig arra ösztönzött, hogy a meglévő programjukat fejlesszék és tegyenek többet a helyi lakosságért, a fenntarthatóság és a környezetvédelem népszerűsítéséért.

A MaKuka egy országosan egyedülálló szemléletformáló program, amely számos egyedi, saját fejlesztésű játékkal és programmal segíti a kicsiket és nagyokat. A MiReHu törekszik arra, hogy új ötleteket valósítson meg, és újabb és újabb tudat- és szokásformáló eszközökkel tegye még színesebbé a meglévő palettájukat. Hisznek az élményalapú oktatásban, ezért valamennyi fejlesztésük célja, hogy úgy adjanak át kézzel fogható, szakmailag hiteles és használható tudást, hogy az cselekvésre ösztönözze a lakosságot. 

Fotó: Mocsári László

„Úgy véljük érdemes a generációkba fektetni, hisszük, hogy a fenntarthatóság csak együtt érhető el, melynek lényeges része az edukáció. Fontosnak tartjuk, hogy a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás kulcsfontosságú elemei a megelőzés és az újrahasználat minél szélesebb körben elterjedjen, hogy a gyerekektől a felnőttekig mindenki számára természetes és az első megoldás ez legyen a folyamatos hulladéktermelés helyett. Csapatunk rendkívül büszke a meglévő elismeréseire, az első nemzetközi elismerés pedig kiemelt helyet foglal el a szívünkben” – mondta Ladányi Roland ügyvezető.

Az elmúlt években több ezren látogattak már el a MiReHu-hoz és vettek részt valamelyik eseményükön, foglalkozásukon. A MaKuka nagy népszerűségnek örvend, hiszen az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden generáció számára készítettek tanulságos és szórakoztató programot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!