Ugrás a tartalomra

Bálokkal bővítenék a Salkaházi programot

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. február 25. vasárnap 17:37
A Szépkorúak filmklubja hatalmas siker, de örülnének a zenés rendezvényeknek is a nyugdíjasok.
Fotók: Juhász Ákos

A korábbi évekhez képest még népszerűbbek a Salkaházi Sára Program, jelen esetben a Salkaházi Plusz Program keretében szervezett kulturális események. A Szépkorúak filmklubja például különösen vonzó a nyugdíjasok számára, ami talán annak is köszönhető, hogy a műsorra tűzött filmek széleskörű érdeklődésre tartanak számot. A résztvevő idősek benyomásairól tudakozódtunk.  

- A mozi egy sikertörténet. Nagyon szeretik az idősek, ezért szeretnénk továbbvinni. Továbbá színházlátogatást is kínálunk. Május végén A csárdáskirálynőt lehet majd megtekinteni a Miskolci Nemzeti Színházban – mondta Szegedi Judit, a szervező Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány elnöke és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének leendő elnöke.

– Mivel szájról szájra terjed a hír, ezért egyre többen jelentkeznek programjainkra, 60 évtől, akár 80 éves korig. Sőt mozgássérültek is, akiknek figyelünk a speciális igényeire. Az idősek ezt ajándéknak tekintik. Közben kimozdulnak, szórakoznak, kulturálódnak és élményt kapnak, ami az ő korukban nagyon fontos. Érzik, hogy Miskolc város vezetése foglalkozik velük, gondoskodik róluk. Tehát fontos a szépkorúak társadalma – fűzte hozzá. 

Megosztotta azt is, hogy a visszajelzéseket, ötleteket mindig meghallgatja és személyes tart kapcsolatot a közönséggel. Ezek alapján szűrte le, hogy batyus bálokra is vágyódnának a nyugdíjasok és szívesen meghallgatnának operett gálákat. Úgyhogy fontolóra veszik, hogy ezeket is beveszik a műsorba. 

- Miskolcon jelenleg 39 nyugdíjas klub működik, amelyek között több kultúrcsoportként tevékenykedik. A korábbi évekhez képest több, de még így is viszonylag kevés a fellépési lehetőségük. Emiatt mi, mint amatőr művészeti klub, el tudnánk képzelni, hogy a Salkaházi plusz program keretében szerveződjenek ilyen események – javasolta Gergely Józsefné, a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub vezetője. – Ez mindenki számára előnyös lenne, hiszen a szépkorúak a produkcióikért nem kérnek pénzt – emelte ki.

Hozzátette, hogy a filmklub nagyon tetszik a csapatnak. A változatos moziműsor hozzásegíti őket, hogy bővüljenek az ismereteik. A színházlátogatás pedig mindig népszerű az idősek körében. 

- Igyekszünk élni a Salkaházi Plusz Program adta lehetőségekkel, ahogy a korábbi években is, bár akkor csak egyénileg kapcsolódtunk be. A szervezők idén nagyon kedvesek voltak. Mivel már nem jutott nekünk jegy a moziba, ezért szombaton szerveztek egy külön előadást számunkra, ahová klubunk majdnem teljes létszámával, 35-ből 30 fővel mentünk el – árulta el Laboda Gizella, a Miskolci Nagyi Klub vezetője. Úgy fogalmazott, hogy csak a lehető legjobbat tudja mondani a Szépkorúak filmklubjáról és rendkívül érdekes, változatos a filmkínálat is.

További hírek

Olvasnivaló