Ugrás a tartalomra

Bosch-díj: két miskolci végzős egyetemistát jutalmaztak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 23. csütörtök 12:42
A díjat minden szemeszter végén olyan hallgatók nyerhetik el, akik tanulmányaik során nemcsak kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hanem kutatási tevékenységet vagy egyéb közéleti, szociális, társadalmi munkát is végeztek.
Fotó: Bosch

Együttműködési megállapodás keretében közösen képzi a jövő szakembereit a Miskolci Egyetem és a Bosch. Az elektromos kéziszerszámokat, akkumulátorokat is gyártó Robert Bosch Power Tool Kft. és a Miskolci Egyetem már több mint tíz éve működik együtt. A vállalat elsősorban a gyakorlati tapasztalatszerzésben segíti a hallgatókat. Gyakornoki programot tart fenn, részt vesz a felsőfokú duális képzésben, tanszéket működtet. A gyár tavaly ősszel megerősítette stratégiai együttműködését az egyetemmel. 

Ennek a közös munkálkodásnak része a vállalat által adományozott díj is, amelyet a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar diplomaosztó ünnepségén egy-egy kimagasló eredménnyel végzett hallgatónak adtak át.
Az elismerés, amelyre a végzős diákok pályázhatnak, pénzjutalommal is jár, és a nyertesek részt vehetnek egy állásinterjún a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél. 

Ez alkalommal Veres Dominika és Havellant András Marcell vehette át a díjat Fükő Lászlótól, a vállalat ügyvezető igazgatójától, valamint Tóthné Vankucz Mariannától, a vállalat HR vezetőjétől.

Közösen képzik a jövő szakembereit

A duális felsőfokú programban a hallgatók már az első félévtől kezdve vállalati körülmények között bővíthetik elméleti tudásukat, amelyben a Bosch mentorai segítik őket. A vállalat és az egyetem közös képzést is indított 2021-ben, a logisztikai csomagolásfejlesztő képzés és a szakmérnök szakirányú továbbképzés is megfelel a legkorszerűbb piaci igényeknek. Az egyetemen 2004 óta működik a Robert Bosch Mechatronikai Tanszék, amelynek elindításában és a labor felszerelésében is tevékeny részt vállalt a cég.

A kéziszerszámgyár gyakornoki programjában az egyetemisták tanulmányaik mellett rugalmas időbeosztásban szerezhetnek gyakorlatot a gyárban. Ezzel egy jövőt formáló munkahelyen kezdhetik el karrierjüket, és a diplomaszerzés után akár főállású pozícióba is kerülhetnek. Az egyetem pedig segít abban, hogy a gyakornokok össze tudják egyeztetni a tanulmányaikat a munkavégzéssel. 

„A mai világban versenyelőnyt jelent egy fiatal munkavállalónak, ha egyetemi tanulmányai során nemcsak biztos elméleti és gyakorlati tudást, hanem munkatapasztalatot is szerzett. Bízunk benne, hogy hozzájárulásunkkal a Miskolci Egyetem végzősei közül kerülnek ki a régió legtehetségesebb szakemberei, és sokan köteleződnek el hosszú távra a Bosch mellett” – mondta Fükő László ügyvezető igazgató.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!