Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc: Új légibázis, kerékpáros híd, tanszertámogatás

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 01. kedd 16:16
Az utóbbi 24 óra legfontosabb helyi hírei egy percben.

Új légibázis
Átadták az új légimentő bázist Miskolcon. A csaknem 700 millió forintos beruházásnak köszönhetően a környéken gyorsabbá és biztonságosabbá válik a mentés. A miskolci bázison egy mentőhelikopter és összesen 17 szakember teljesít szolgálatot. Az átadó ünnepségen elhangzott, évente országosan 3800 riasztás érkezik a légimentőkhöz.
 

Átadták a kerékpáros hidat
Befejeződött a Miskolc tehermentesítő út és az Y-híd projekthez kapcsolódó kerékpáros híd és kerékpárút építése. A 430 méter hosszú kerékpárúttal megoldódott Martinkertváros és Szirma valamint a belváros összeköttetése. A fejlesztésnek köszönhetően egyszerűbbé vált a Tiszai pályaudvar megközelítése is. A Miskolc tehermentesítő út I. és II. ütemének teljes fejlesztése hazai forrásból, több mint 15 milliárd forintból valósult meg.

Tanszertámogatás
Mától igényelhető a 10 ezer forintos iskolakezdési támogatás. A Gondoskodó Miskolc program részeként a városvezetés úgy döntött, hogy segítséget nyújt azoknak a családoknak, akiknél a tanévkezdés közeledtével nagy problémát okoz a tanszervásárlás. Az egyszeri támogatást azok a szülők vagy törvényes képviselők igényelhetik, akiknél az egy főre jutó havi nettó jövedelem családok esetén nem haladja meg az 57 ezer, egyedülálló szülők esetén pedig a 71 250 forintot.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!