Ugrás a tartalomra

Egy szelet Miskolc költségvetéséből – egy szelet pizzával

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 01. kedd 15:03
A részvételi költségvetés lebonyolítása kapcsán több kérdés merült fel a miskolciakban: milyen jellegű ötleteket lehet benyújtani, mitől lehet egy elképzelés működősképes, vagy egyáltalán hogyan működik a folyamat – és hasonlók. Miskolc önkormányzata és a szakmai partner Dialóg Egyesület ezért „pizzázni” hívta az érdeklődőket, hogy kötetlen keretek között oldják fel a bizonytalanságokat.
Fotók: Horváth Csongor

Bár az idei a második év, hogy a miskolci önkormányzat az állampolgárok közvetett bölcsességére bízta a költségvetése egy részének sorsát, érhető módon még mindig vannak letisztázatlan kérdések a miskolciakban.

Kovács Kamilla, a Polgármesteri Hivatal civil részvételi referense elmondta, erre reflektálva szervezték meg „A Nagy Részvételi Költségvetéses Pizzázás” fantázianevű rendezvényt. Felhívást tettek közzé, hogy akinek bármilyen kérdése van a részvételi költségvetéssel kapcsolatban, az jöjjön el az eseményre július 27-én a Csengey-kertbe.„Nagyon jó hangulatban tudtunk a miskolciakkal beszélgetni egy csodálatos helyszínen” – kezdte a referens a beszámolót. Hozzátette, hogy előzetesen 21-es regisztráltak az eseményre, végül 16-an mentek el, az est végére pedig 2 új ötlet született meg a 2023-as részvételi költségvetés felhasználására.
 

„Egyrészt azt szerettük volna elérni, hogy az emberek még jobban megismerjék a részvételi költségvetés lebonyolításának folyamatát. Másfelől megtudják: milyen a jó ötlet. Miket kell figyelembe venni ahhoz, hogy a megvalósíthatósági előszűrésen gond nélkül átmenjen az elképzelés” – fejtette ki Kovács Kamilla. Ennek érdekében közösen gondolkodtak és dolgoztak a résztvevők, szakemberek segítségével.

A civil részvételi referens arra is kitért, hogy a 2022-es részvételi költségvetés „győztes” ötleteinek megvalósításáról is többen érdeklődtek: „Elmondtuk, hogy több elképzelés közel jár a megvalósuláshoz, azonban az önkormányzat eljárásrendje időigényes, ezért még egy kicsi türelmet kérünk”.

Végezetül megosztotta Kovács Kamilla, hogy személyesen a Polgármesteri Hivatal Részvételi Irodájában, vagy a Részvételi Pontok valamelyikén továbbra is tudnak segítséget nyújtani a szakemberek. Az augusztus 19-i, a nemzeti ünnep miatt kivételesen szombati Miskolci Termelői Napon kitelepülnek majd a Részvételi Iroda munkatársai, és ugyancsak szívesen segítenek bárki érdeklődőnek.

A részvételi költségvetésről bővebb információt ITT található. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!