Ugrás a tartalomra

Először szavaznak életükben és felelős döntést kell hozniuk

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. június 09. vasárnap 12:06
Nem az számít, ismeri-e személyesen a képviselőjelöltet, inkább az, mit tett vagy tesz a jövőben a városért.
Képünk illusztráció. Fotó: Juhász Ákos

Az ebben a hónapban érettségiző diákok nemcsak első nagy megmérettetésük előtt állnak, de van még valami, amit életükben először tesznek, élhetnek állampolgári lehetőségükkel. Hiszen többnyire betöltötték már a tizennyolcadik életévüket, így szavazhatnak a helyi önkormányzati képviselőjelöltekre és polgármesterjelöltekre, valamint az Európai Parlamentben helyet foglaló magyar képviselőjelöltekre is.

Két első szavazónak tettük fel ugyanazokat a kérdéseket, vagyis, hogy kikérte-e szülei vagy mások véleményét, hogy dönteni tudjon, milyen szempontokat vesz figyelembe, illetve a számára nyilvánvalóan ismeretlen személynek is ad-e esélyt. 

– Nem kértem kis senki véleményét, önállóan szeretném meghozni a döntésemet, anélkül, hogy befolyásolnának. Tény és való, hogy megvitattuk egymás között, de fiatalként egyikünknek sem nyerte el a tetszését egyik jelölt sem, úgyhogy kérdőjelekkel vagyunk tele. Ígérni mindannyian tudunk, megvalósítani annál kevesebben – mondta elsőként Vaszily Léna. 

– Őszintén szólva nem tudom, hogy kire lenne helyes szavazni, mert nagyon kevés olyan ember van, akit érdekel még a közjó és nem a saját karrierjét építi. Minden ember, aki a politikában részt vesz értékvesztésben részesül, de reméljük a legjobbakat, és hogy Veres Pálnak méltó utóját kapja meg Miskolc. 

– Jelenleg olyan helyzetben vagyok, hogy bárkire teszem a voksomat, ismeretlen számomra, de természetesen választok valakit a jelöltek közül – hangsúlyozta Léna. 

– A családomban nem tabu a politika. Az édesapám és az édesanyám véleményét meghallgattam, de a saját belátásom és ideológiám szerint választok a pártok közül – jelentette ki Buzsik Boldizsár. 

– Mivel az önkormányzati képviselők munkásságát annyira nem követem. Viszont amiket hallottam és olvastam egyes pártok működéséről és egymás hátráltatásairól a miskolci önkormányzatban, az alapján kialakult a fejemben egy kép, aszerint hozok döntést. 

– Nem az számít, ismerem-e személyesen az önkormányzati képviselőjelöltet, inkább az, hogy mit tett eddig – vagy kíván tenni a jövőben – a városért és annak fejlődéséért – vélekedett Boldizsár. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!