2018. október 21. Orsolya

Kultúra

minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. október 20. 22:51
Egy nemrégiben felfedezett zeneszerző, Széchényi Imre zeneműveiből összeállított hangversenyt hallhattak az érdeklődők pénteken este, a Herman Ottó Múzeum papszeri épületében, a Zenei Szemere-szalonban. Az alkotóról a család egyik leszármazottja, Széchényi Kálmán beszélt a közönségnek.
minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. október 20. 17:23
"Buheráék társbérletben" - ez a címe a jövő csütörtökön nyíló kiállításnak. A Papszeren látható tárlat témája a retro-hullámba is illeszkedik. Arról szól, hogyan éltek és dolgoztak apáink, nagyapáink - és persze, anyáink, nagyanyáink -, amikor Miskolc elkezdett nagyvárossá válni, ipari központtá. A vasgyár által meghatározott településsé, élettérré.
mti.hu
Utoljára módosítva: 
2018. október 20. 12:06
Első magyar filmként Szilágyi Zsófia alkotása, az Egy nap nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton.
minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. október 20. 22:52
Ismét eljött a Nagy Könyves Beavatás ideje! Október 28-ig lehet jelentkezni az országos versenyre, amelynek hónapjai alatt sok-sok élmény és kreatív kihívás, a végén pedig remek díjak várják a fiatalokat.
minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. október 20. 12:39
„A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása” – mondta egykor Morus Tamás humanista, költő. Fontos, hogy megismerjük gyökereinket, hogy az ének, a tánc és a magyar nyelv összetartó ereje révén tovább vigyük a több évszázad óta élő tradíciókat. Októberben minderre lehetőség lesz a Művészetek Házában! Itt lesz a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, akik az Örökség című előadásukat hozzák el a miskolci közönségnek. Valamint a Háromszék Táncegyüttes Sepsiszentgyörgyből, akik Benedek Elek meséje nyomán, a Szerencsekrajcár mesejátékra várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. október 20. 20:33
Ünnepi szenátusüléssel emlékeztek meg 1956 forradalmi eseményeiről a Miskolci Egyetem díszaulájában pénteken. A koszorúzással egybekötött megemlékezésen jelen voltak az egykori hallgatók, akik részesei voltak a forradalomnak, hozzájuk is intézte szavait Jakab Nóra rektorhelyettes ünnepi beszédében.

Oldalak

Ajánlat