Ugrás a tartalomra

Európa legjobbjaival vetélkedik a Miskolci Egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 24. hétfő 16:27
A Miskolci Egyetem férfi csapata is részt vesz a július 23-30. között, a portugáliai Aveiró városában megrendezendő Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságán.

A vasárnapi sorsoláson a Miskolci Egyetem a B-csoportba került, ahol a Sevilla Egyetem, a Nova Lisszabon Egyetem, és a Würzburg Egyetem csapata vár rájuk.

Az első csoportmeccset hétfőn 18 órától a portugálok ellen játssza Béres Dávid együttese, mely a 2022-es, Lodz-i Európai Egyetemi játékok kosárlabda tornáján legjobb magyarként a 8. helyen zárt.

A Miskolci Egyetem csapata: Gadus Fábián, Gerőcs Bálint, Kozák Bertalan, Kozák Márton, Lakatos Péter, Lippai Szabolcs, Molnár Bence, Orliczki Mátyás, Ragályi Levente, Sándor Bence, Szőke Gábor.

Hazánkat további két csapat képviseli a bajnokságon: a 12 csapatot felvonultató női szakágban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem az A-csoportba került, ahol a lyoni, valamint az aveirói egyetemmel kell majd megküzdeniük a továbbjutásért.

Az összesen 16 csapatos férfi sorozat C-csoportjában a Debreceni Egyetem a litván Vytautas, az olasz Turin, a német Karlsruhe és a portugál Minho egyetemek csapataival viaskodik majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!