Ugrás a tartalomra

„HÁZHOZ MEGYÜNK” PROGRAM SAJÓKAZÁN ÉS SAJÓSZENTPÉTEREN 

police.hu
Utoljára módosítva
2023. február 23. csütörtök 19:21
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai a „Házhoz Megyünk” program keretében két településen tartottak bűnmegelőzést szolgáló előadásokat időskorúaknak.
Fotók: police.hu

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2023. február 20-án Sajókazán, a Radvánszky Béla Művelődési Központban, illetve február 22-én Sajószentpéteren, a Területi Szociális Központban tartottak előadást. A bűnmegelőzési program célja továbbra is a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése egy olyan tájékoztató kapcsán, ahol hiteles forrásból, szakemberektől származó információk, gyakorlati praktikák segítik az állampolgárokat - tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu weboldalon.

Az interaktív beszélgetéseken a résztvevők olyan ajánlásokat is kaptak, amelyek figyelembevételével elkerülhetik azt, hogy sérelmükre bűncselekményt kövessenek el. A 112-es általános segélyhívó használatáról szóló információk pedig abban segítettek, hogy mi a teendő, ha valaki mégis bűncselekmény áldozatává válik.

A prevenciós előadó az alábbi ajánlásokat adta még a szépkorúaknak:

- Jól fontolják meg, hogy milyen értéktárgyat visznek magukkal és azokat hol tartják! Egy hivalkodóan viselt ékszer, mobiltelefon, egyéb értéktárgyak könnyen felkelthetik a tolvajok érdeklődését!

- Idegent soha ne engedjen be a lakásba anélkül, hogy jövetele valódi céljáról, személyazonossága valódiságáról ne győződne meg!

- A lakás bejárati ajtajára – saját maga és értékei védelme érdekében – szereltessen biztonsági láncot!

- Fontos, hogy csak ismerőst engedjenek be a lakásba, baj esetén pedig haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!

- Figyeljenek az internet használat során adataik megadásának veszélyeire, tudjanak a visszaélés elkerülésének lehetőségeiről!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!