Ugrás a tartalomra

​​​​​​​Informatikus hallgatók tehetséggondozása - megállapodott a ZEISS és a Miskolci Egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 24. kedd 21:28
Stratégiai megállapodást kötött egymással a ZEISS Digital Innovation Hungary (ZDI Hungary) és a Miskolci Egyetem Összefogás az informatikus hallgatók tehetséggondozásáért és fejlődéséért. A keretszerződést kedden írták alá a felek.

 

Balról: Prof. Dr. Siménfalvi Zoltán, Prof. Dr. Horváth Zita, Farkas Béla (Fotó: Juhász Ákos)

Az egyetem és a több mint 175 éves ZEISS Group miskolci székhelyű szoftverfejlesztő leányvállalata hosszú ideje működik már együtt és dolgoznak ki közösen újabb és újabb lehetőségeket az informatika szakos hallgatók szakmai fejlődésének támogatására és hosszú távú szakmai karrierjük elősegítésére. A most aláírt keretmegállapodás további távlatokat nyit a hallgatók előtt.
 

A ZDI anyavállalata, a ZEISS Group az optikai és optoelektronikai ipar mellett a félvezetőgyártásban és az orvosi-, továbbá az ipari méréstechnológia piacán is nemzetközi szinten vezető szerepet tölt be.

- Azt gondolom, hogy a jövőben sokkal komolyabb hangsúlyt kell fektetnünk az ipar és a tudományos képzés kapcsolatának erősítésére, ezzel párhuzamosan magukat a képzéseket is még jobban specifikálni szükséges. A most induló ösztöndíjprogramunkkal tehetséges diákoknak szeretnénk lehetőséget teremteni ahhoz, hogy az egyetemi éveik alatt ne a pénzkeresettel kelljen foglalkozniuk, hanem a tanulmányaikra és a tudományos munkára tudjanak koncentrálni – nyilatkozta Farkas Béla, a ZDI Hungary ügyvezető igazgatója.

Az ösztöndíj valós támogatást nyújtva abban segíti a hallgatókat, hogy a diploma megszerzéséig elkötelezettek maradjanak a tanulás és a tudományos munka iránt is.

- A Miskolci Egyetemnek pozitív visszajelzés és elismerést jelent az, ha végzett hallgatói megjelennek a térség munkaerőpiacán. Távlati céljaink között ezért kiemelt helyen szerepel az ipari kapcsolatok további szélesítése, a munkaadói kör bevonása a duális képzési paletta bővítésébe, valamint a vállalati szakemberek bevonása a gyakorlati képzésbe, ami a jelenleginél is szélesebb körben biztosíthatja hallgatóinknak a tapasztalatszerzést a munka világában - mondta Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

Az ipari együttműködések további célja, hogy a képzésekkel párhuzamosan az egyetem oktatási és kutatási tevékenységének infrastrukturális lehetőségeit is fejleszteni lehessen.

- A műszaki képzéseket az ipar igényei alakítják. A ZEISS-szel kötött megállapodás azt a törekvést erősíti, hogy vállalati tapasztalatokkal segítsük a tananyagfejlesztést, és céges tapasztalattal rendelkező szakértők támogassák az oktatást. Cél az is, hogy a későbbiekben a kutatásfejlesztési programokban, közös pályázatok kidolgozásában is megjelenjen az együttműködés - hangsúlyozta Prof. Dr. Siménfalvi Zoltán, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!