Ugrás a tartalomra

Színes virágok díszítik a köztereket

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 14. hétfő 16:21
fotó: Juhász Ákos

A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda dísznövénykertészeti csoportja májusban kezdte el az idei egynyári növények ültetését a városban. A korábban elültetett kétnyári és hagymás virágok elvirítása után, a kertgondozás tavaszi időszakában kiemelkedő fontosságú munkálatokat végeztek a Városgazda dolgozói- gyomtalanítást, rotakapálást és az elhalt növények eltávolítását.

A napokban befejezték az egynyári virágok ültetését, közel 55 ezer tő kapott helyet a virágosítás során Miskolctapolca, Lillafüred, az Otthon tér, a Győri kapu, valamint a belváros virágágyásaiba. Ültettek záporvirágot, begóniát, büdöskét és zsályát is.

Az ültetések a képviselői megrendelések teljesítésével kezdődött meg. Az önkormányzati képviselők az alábbi beültetéseket finanszírozták képviselői alapjuk terhéből: Révész Péter a Népkerti Vigadó előtt 5 db virágfát, valamint képviselői körzetében 10 db virágfát, Bartha György az Otthon tér ágyásait, Fodor Zoltán az Avasi gimnázium előtt 3 db virágfát és a Klapka utcai virágágyásokat, Dr. Kovács László a Csóka és Hegyalja utca virágágyásait, továbbá Szilágyi Szabolcs a Szentgyörgy úton 10 db virágfa beültetését támogatta képviselői alapjának terhére.

Virágfák a belvárosban | fotó: Juhász Ákos

 
Bartha György, Bazin Levente, Fodor Zoltán, Gazdusné Pankucsi Katalin, és Dr. Nagy Ákos önkormányzati képviselők körzeteibe pedig kaspóba ültetett muskátlik lettek kihelyezve képviselői alapjuk terhére, mely magában foglalja a locsolást és utógondozást is.

Az ültetés befejeztével a dísznövénykertészeti csoport munkatársai foglalkoznak az utógondozással is. A szakemberek folyamatosan öntözik, és többször kapálással gyomtalanítják a virágágyásokat a nyár folyamán is, hogy a növények sokáig díszíthessék városunkat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!