Ugrás a tartalomra

Veres Pált támogatja Miskolcon az MSZP

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. szeptember 15. péntek 16:26
Miskolc jelenlegi polgármesterét, Veres Pált támogatja a 2024. június 9-ei önkormányzati választáson a Miskolci Szocialista Párt (MSZP) közössége – jelentette be pénteken a miskolci városházán Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke és Tóth Bertalan frakcióvezető.

Tóth Bertalan (elől). Fotó: Horváth Csongor


A beszédek sorát Tóth Bertalan kezdte, aki elmondta, az elmúlt napokban kihelyezett frakcióülést tartottak Ózdon, ahol meghatározták azokat a célokat és feladatokat, melyeket az MSZP végre szeretne hajtani a parlament őszi ülésszakában. Mint mondta, mivel Magyarországon megélhetési válság van, az lakosság biztonsága érdekében több javaslatot is be fognak terjeszteni az országgyűlés elé.

- Kezdeményezni fogjuk, hogy a minimálbér 350 ezer forintra emelkedjen, mint ahogyan azt is, hogy a valós inflációnak megfelelve emeljék a mostani alacsony nyugdíjakat. Továbbá kezdeményezni fogjuk azt is, hogy azoknál a cégeknél, ahol vendégmunkásokat alkalmaznak, legyen kollektív szerződés, hogy ne kerüljenek a magyar munkavállalók hátrányosabb helyzetbe – részletezte.

Kiemelte azt is, nagyon fontosnak tartják, hogy Magyarország "le tudja hívni a neki járó közel 10 ezer milliárd forintos uniós forrást". A kormány teljesítse az Európai Unió követeléseit: ne lopja el az uniós pénzeket, garantálja a magyar igazságszolgáltatás, valamint az egyetemek függetlenségét – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes ezt követően áttért a jövő évi önkormányzati választásokra, melynek véleménye szerint meghatározó jelentősége lesz a 2026-os választások tükrében is, hiszen a 2024-es siker stabil alapot és nagy lendületet adhat az azt követő két évre. A politikus szerint nem véletlen, hogy a Fidesz egy napon tartja az önkormányzati és az Európa parlamenti választásokat, ugyanis az a célja, hogy az ellenzéki városvezetőket "kitakarítsa" a településekről.

Kunhalmi Ágnes. Fotó: Horváth Csongor

- Az MSZP Miskolc városának további fejlődése érdekében 2024-ben Veres Pál polgármestert támogatja az önkormányzati választásokon – húzta alá az MSZP társelnöke, mint mondta azért, mert a jelenlegi városvezető bizonyított: sem a világjárvány, sem a háború, de még a fideszes kormányzat megszorító politikája sem állíthatja meg abban, hogy megvalósítsa elképzeléseit, beváltsa ígéreteit.

- A járvány tombolása idején Városvédelmi Alapot hozott létre, így működni tudtak a város intézményei. Széleskörű összefogásnak köszönhetően a most 200 éves születésnapját ünneplő Miskolci Nemzeti Színház is nyitva maradt, és számos közösségi tér is létesült. Veres Pál szociálisan érzékeny szemlélete minden területen érződik. Iskolakezdési támogatások, tanulmányi ösztöndíjak, megemelt szociális juttatások és lakásfenntartási támogatások, óvodafelújítások igazolják munkáját – sorolta Kunhalmi Ágnes.

Veres Pál köszönetet mondott a szocialisták támogatásáért, mint emlékeztetett, már jó előre jelezte, hogy el kíván indulni a 2024-es önkormányzati választásokon azért, hogy egyértelművé tegye, szeretné tovább vinni azt az irányvonalat, amit a jelenlegi városvezetés képvisel, szeretnének végre „békeidőben” is bizonyítani. Ehhez a feladathoz pedig jelenleg csapatot keres.

Veres Pál. Fotó: Horváth Csongor

- Egy város ereje igazán a közösségei erejében van, ezek közösségek sokfélék. Szeretném, hogyha velük együttműködve Miskolc fejlődését szem előtt tartva tudnánk együtt dolgozni. Szeretném, hogyha olyan képviselőjelöltjeim lennének, akik lokálpatrióták, így pontosan látják, mire van szüksége a városnak. Ahogyan említettem, én egy csapatot keresek, ennek a tagjait fogom összeválogatni a következő időszakban, olyan emberekkel, akikkel meg tudjuk találni az egyensúlyt a várospolitika és a pártpolitika között – mondta el a városvezető, aki kiemelte: a helyi MSZP-s politikusokban éppen ilyen emberekre talált.

Végül, de nem utolsó sorban Varga László, a szocialisták elnökhelyettese, vármegyei elnöke beszélt. Megerősítette: a mostani önkormányzati ciklus sok nehézséggel volt terhelve, de a miskolciak látják, hogy a polgármester erős hittel, rajongásig szeretve a várost teszi a dolgát. „Ez egyébként több, az utóbbi időben napvilágot látott közvélemény-kutatás is visszaigazolja” – tette hozzá.

Varga László. Fotó: Horváth Csongor

- Pártomnak köszönettel tartozom, azért, hogy támogatják Veres Pált, hogy látták és belátták: a jelenlegi sokszínű lokálpatrióta politika sikerre vihető Miskolcon. Az a politika, ami behozza ennek a pártközösségnek a saját értékeit a várospolitikába, de nem rendeli alá a pártpolitikának a város érdekeit – zárta Varga László.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!