Ugrás a tartalomra

A Párbeszéd-Zöldek is támogatja Veres Pál polgármestert az önkormányzati választáson

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. november 10. péntek 08:22
A Jobbik-Konzervatívok és az MSZP után a Párbeszéd-Zöldek is bejelentette csütörtökön, hogy Miskolc regnáló polgármesterét, Veres Pált támogatja a 2024-es önkormányzati választásokon.
párbeszéd zöldek  veres pál polgármester
Fotók: Mocsári László

Tordai Bence országgyűlési képviselő elmondta, azért jöttek Miskolcra, hogy bemutassák a párt zöldminimum-programját, amivel a jövőévi önkormányzati választásra való felkészülést igyekeznek támogatni. Ebben a programban fordítják le a gyakorlatra azokat a zöld, fenntartható, társadalmilag igazságos és helyi önkormányzásra vonatkozó elveket, amiket követendőnek látnak, és amiknek a megvalósulását "nagyon sok szabad városban" látták az elmúlt években.

- Miskolc is egy ilyen város, ahol a választópolgárok kellően bölcsek voltak 2019-ben, és egy erős, független, ellenzéki városvezetést bíztak meg a város vezetésével. Nem kellett csalódniuk, az elmúlt négy év megerősítette, hogy érdemes a helyiek érdekét figyelembe vevő vezetőket választani, akiket nem a fővárosi pártközpontból irányítanak. Így aztán mindig felelősek és elszámoltathatók maradnak, tiszta lelkiismerettel állhatnak a következő választások elé - fogalmazott.

Örömmel tapasztalták - folytatta -, hogy a zöld elveket Miskolcon megvalósították. A jó gyakorlatokat egy fórumon beszélték át a sajtótájékoztató előtt.

- Csak gratulálni tudunk ahhoz, hogy zöld szempontból is példaértékű városvezetési gyakorlatot láthattunk Miskolcon, reméljük, 2024-ben hasonlóan folytatódik - mondta Tordai Bence.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő hozzátette, más célja is van a látogatásuknak.

- A másik ok: a 2024-es önkormányzati választáson ismét Veres Pált támogatjuk - jelentette be. - Azt gondoljuk, ha egy városvezetés jó, egy város virágzik, akkor folytatni kell a munkáját. Büszkén támogatjuk a polgármestert - mondta.

Beszélt arról is, hogy a városvezetés elmúlt években tett intézkedései pontosan megfeleltek a zöld alapelveknek, legyen szó erdősítéséről, a légszennyezettség csökkentéséről, vagy a szociális programokról - sorolta.

- A miskolciak megérdemlik, hogy jövőre is folytatódjon a jó városvezetés - mondta.

Mint ismert, márciusban a Jobbik-Konzervatívok, szeptemberben pedig az MSZP jelentette be, hogy továbbra is támogatják Veres Pált a polgármesteri pozíció megszerzésében.

Veres Pál polgármester megköszönte a támogatást, amit "rendkívül fontosnak" nevezett. Kifejtette, hogy a város vezetése elkötelezett amellett, hogy a páratlan környezeti értékeinket megőrizze.

- Haladunk, de tudjuk, hogy ez egy hosszú folyamat lesz, és csak összehangolt stratégia mentén lehetséges. Több intézkedést tettünk, amik azt segítik, hogy Miskolc meg tudja őrizni értékeit, és a polgárai érdekében valóban egy élhető, védett környezetet tudjon biztosítani gyermekeinknek, unokáinknak is. Ez a programunk egyik alappillére, szeretnénk továbbvinni - emelte ki.

Hangsúlyozta azt is Veres Pál, hogy a város ereje a közösségeiben rejlik, azt támogatják, hogy minél több és erősebb közössége legyen Miskolcnak.

- Nem a pártpolitikai érdekek, hanem az emberek érdekei az elsődlegesek. Ezt hirdettem négy évvel ezelőtt, és ezt hirdetem most is. Ha ezt tudjuk képviselni, akkor lesz igazán erős Miskolc - tette hozzá.

"Hiszek abban, hogy a város képes lesz tovább erősödni. Ebben a zöldprogram és az összefogás segít. Összefogás a városért, összefogás Miskolcért. Én ezt hirdetem" - húzta alá Veres Pál.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Párbeszéd - Zöldek Miskolcra látogató politikusai kiálltak Miskolc és térsége természeti adottságainak megvédése, valamint a Sajó völgyének levegője mellett.

- A környezeti és éghajlati válság évről évre egyre súlyosabban, egyre riasztóbb mértékben befolyásolja mindennapjainkat és életünk alapvető feltételeit. A válság elleni küzdelemben, élő környezetünk megóvásában a települési önkormányzatoknak és a helyi közösségeknek jelentős szerepük és lehetőségeik vannak - közölték a párt országgyűlési képviselői a Centrum Áruház előtt tartott aláírásgyűjtésükön.

Itt bemutatták a párt 14 pontból álló zöldminimum-programját, amit elmondásuk szerint a 2024-es önkormányzati választásokon induló felelős jelölteknek vállalniuk kell. Ezt a sajtótájékoztató előtt Veres Pál polgármester és Varga Andrea alpolgármester, valamint a Velünk a Város politikusai - Simon Gábor frakcióvezető, Szarka Dénes frakcióvezető-helyettes és Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő - is aláírt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!