Ugrás a tartalomra

Ars Sacra - egésznapos program szombaton a II. János Pál pápa téren

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 21. csütörtök 13:19
Szeptember 23-a legyen a Te napod! - invitálnak a szervezők Diósgyőrbe, ahol többek között koncertek, könyvbemutató beszélgetések és „A miskolci bor a béke bora” megáldása várja a nagyérdeműt. 
Fotó: a fesztivál megnyitója (illusztráció)

Reggel kilenc órakor Szentmisével indul a nap a  Diósgyőri Szűz Mária neve római katolikus templomban Szabó József plébánossal. Majd 10 órától a plébánia udvarán négyszemközti, lelki beszélgetések zajlanak papokkal, lelkészekkel, tanúságtevőkkel, ahol bárki elmondhatja gondjait, örömeit, kétségeit, belső vívódásait, és lelki megerősítést, útmutatást kaphat életének alakításához, problémáinak megoldásához.

Ezt követően a programok a II. János Pál pápa téren, szabadtéri színpadon folytatódnak. Egy  „Bárka dalt” hoz Daragó Károly zeneművész II. János Pál pápa tiszteletére lengyel-magyar nyelven. Czupper András, az István Nádor Borlovagrend elnök-nagymesterének lengyel nyelvű köszöntője a külhoni vendégeknek szól, akik a lengyelországi legátusából érkeznek és ezzel tulajdonképpen nemzetközivé válik a fesztivál. „A miskolci bor a béke bora” legendát elmondja Máger Ágnes festőművész, Miskolc Város Díszpolgára. A sokaság és a borok megáldása a történelmi egyházak papjainak és lelkészeinek közreműködésével történik majd.

10:30-tól a Miskolc-Avasi Örömhír Kamaraegyüttes koncertje csendül fel. Egyházi kötődésű, többféle zenei stílust megjelenítő csoport ez, amely énekes-hangszeres művekkel lép fel. Az együttes vezetője: Petróné Nyíri Zsuzsa.

Lélek-morzsák címmel 11.30-tól Dr. Lengyel Gyula erdőteleki plébános, több kötet szerzője beszél, aki kiváló előadó, a 21. század embere, a kor kihívásaival foglalkozik és a túlélés technikáira tanít. Előadásában empátiájára és humorára számíthatnak az érdeklődők.

Délben a Szent Ferenc Kisnővéreinek dicsőítő koncertje lesz látható, hallható. Koradélután a 4 the One zenekar lép fel, a  Miskolc-Hejőcsabai Református Gyülekezet fiataljainak könnyűzenés szolgálata zajlik. Zenekar vezetője: Jobbágy Dániel. Zsekov Éva Mónika hegedűművész, művésztanár tanúságtétele után a Magyar Continental Band koncertje következik. Az együttes főleg ismert dicsőítő énekeket vonultat fel. Művészeti vezető: Lukács Éva.

Negyed háromtól már a megtestband játszik könnyűzenét, háromtól a Péntek család zenés tanúságtételére számíthat a közönség. 
Zsuffa Tünde az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnöke és kommunikációs igazgatója volt.  Írói munkásságából kiemelkedő műve a Szent Erzsébet életéről szóló „Az ég tartja a Földet” című, melyből nagy sikerű musical is készült. Ő is tanúságot tesz. 
Kiss István "Csibész" pop zeneszerző, valamint Csiszár István "Csiszi", a Sztárban sztár leszek verseny győztese, művészbarátaikkal lépnek fel. Dallamos keresztény popzenéjük üzenete, hogy maradjunk meg a hitünkben, és békességet találjunk világunkban.

Öttől a jól ismert The Sign együttes koncertezik.  A zenekar frontembere, dalszerzője, hangszerelője Czinke Máté, zenei producer. A zenekart 2012-ben alapította öt miskolci fiatal zenész, akik mind keresztény családból származnak, ezért a zenéjükben a vallási vonatkozás hangsúlyos szerepet kap.

19 órától ad hangversenyt a város ismert, sok díjjal kitűntetett orgonaművésze, orgonarestaurátora Szabó Balázs. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!