Ugrás a tartalomra

Véget ért a 2024-es Európai Egyetemi Játékok

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 25. csütörtök 12:52
Szerda estére nem maradtak nyitott kérdések a Debrecen-Miskolc rendezte 2024-es EUG-n; immáron mind a tizennyolc sportág összes tornájának megvan a bajnoka.
Fotó: EUG

Szerdán a tizenötödik versenynappal befejeződtek az Európai Egyetemi Játékok küzdelmei, ám a viadal ünnepélyes lezárása előtt még nyolc sportágban győztest kellett hirdetni - tudatták közleményükben az EUG szervezői. 

A kosárlabdabajnokság trónját a férfiaknál a litván Vytautas Magnus Egyetem, a nőknél pedig az olasz Bolognai Egyetem foglalta el, mindketten magabiztos sikert aratva a fináléban. A kézilabdakupa döntői román diadalt hoztak, a hölgyeknél a Suecava Egyetem, az uraknál az Ovidius Egyetem ért a csúcsra.

Juhász Ákos képgalériája

A strandkéziseknél nem csupán ugyanazon ország, de ugyanazon intézmény csapatait koronázták meg, lévén a fiúknál és a lányoknál is a spanyol Malagai Egyetem győzött.

A férfi vízilabdatorna aranycsatája a várakozásoknak megfelelően kiélezett, parázs mérkőzést hozott, melynek lefújása után a horvát Spliti Egyetem pólósai állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A második helyen a Budapesti Gazdasági Egyetem, a harmadikon a szintén a magyar főváros intézményének küldöttsége, a Corvinus Egyetem végzett.

A férfi páros teniszbajnokságot az osztrák Zürichi Egyetem, a női párost német Kölni Egyetem nyerte.
Páros asztaliteniszben a hölgyeknél a bolgár AUS Akademik, az uraknál a csapatverseny trófeáját is bezsebelő török Nisantasi Egyetem bizonyult a legjobbnak. Férfi egyéniben a lengyel Zamojski Academy-t képviselő Jakub Flowarski valósággal leoktatta a mezőnyt, míg a nőknél a portugál Portoi Egyetem hallgatója, Ines Matos örülhetett.

A para-asztaliteniszezők két csoportban mérettettek meg; a 6-8-as kategóriában a francia Institute Les Tourelles Rouen kiválósága, Edgar Empis, a 9-10-es besorolásban az angol Loughboroughi Egyetem növendéke, Maximillian Flint nyakába akasztották a legfényesebb medált.

Osztie Tibor képgalériája

A tollaslabdázóknál női egyesben a budapesti Testnevelési Egyetem hallgatója, Kőrösi Ágnes, férfi egyéniben pedig a Bordeauxi Egyetemről érkező Valentin Singer sikerével ért véget az esemény. A lányoknál párosban a lengyel Gdanszki Egyetem üdvöskéi, Ulyana Volskaya és Anastasya Khomich lehetett a legboldogabb – utóbbi ráadásul vegyes párosban is bajnoki címet szerzett Adrian Krawczyk társaságában. Férfi párosban Thomas Baures és Aymeric Torres kettőse, azaz a Strasbourgi Egyetem lett az első.

Az összesített éremtáblázat élén a tizenhárom arannyal hazautazó Zágrábi Egyetem zárt, a pódiumra még a budapesti Testnevelési Egyetem és a török Gazi Egyetem diákjai fértek fel. Nemzetekre lebontva viszont Magyarország gyűjtötte a legtöbb medált, szám szerint ötvennyolcat.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!