Ugrás a tartalomra

Mohammed Rharsalla a DVTK játékosa

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2024. július 26. péntek 08:28
Mohammed Rharsalla (futballpályán használt nevén: Moha) személyében marokkói támadót igazolt a DVTK. A Diósgyőr vezetőedzője, Vladimir Radenković jól ismeri, hiszen a pozsonyi Slovan Bratislavánál bajnokságot és kupát is nyertek együtt, valamint szerepeltek az Európa Liga csoportkörében is.
Fotó: dvtk.eu

- Közel egy hónapja csatlakoztam a csapat felkészüléséhez, így már az edzőtáborba is a kerettel tartottam, ami nagy könnyebbséget jelentett a beilleszkedésemet illetően - kezdte Mohammed Rharsalla, a DVTK új játékosa. - Örülök, hogy itt lehetek a családommal, hiszen a körülmények nagyszerűek, és ami még fontosabb, nagyon jók voltak az első benyomásaim a csapatot illetően. Jól érzem magam, hiszen egy jó közösségbe és egy jó csapatba érkeztem. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, azon dolgozunk, hogy közösen jó eredményeket tudjunk elérni a következő idényben. Szeretném élvezni a játékot, gólokkal és gólpasszokkal segíteni a csapatot, de a legfontosabb, hogy minél több győzelmet arassunk a bajnokság során. Győztes mentalitású játékos vagyok, aki a pálya utolsó harmadában szereti az egy az egy elleni játékhelyzeteket.    

- Mohammed Rharsalla kifejezetten vezetőedzőnk, Vladimir Radenković kérésére érkezett Diósgyőrbe, hiszen nagyon jól ismeri a képességeit a Slovan Bratislavából - nyilatkozta dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. - Pernambuco távozásával szükségünk volt egy kreatív, technikás szélsőre. Bízom benne, hogy Mohammed a játékával hamar megszeretteti magát a szurkolókkal is. 

Mohammed Rharsalla Marokkóban született 1993-ban, majd Spanyolországban nevelkedett. 21 évesen Ukrajnába igazolt, ahol fél év megszakítással öt évet töltött el, majd három és fél évig a Slovan Bratislavát erősítette (ez szó szerint értendő, hiszen 108 mérkőzésen 36 gól és 34 gólpassz fűződik a nevéhez). A DVTK szakmai stábjából Vladimir Radenković és Srdjan Zirojevoć is jól ismeri őt ebből az időszakból, hiszen együtt nyertek bajnoki címeket és kupákat, illetve szerepeltek az Európa Liga csoportkörében is. Az utóbbi években játszott Szaúd-Arábiában, Marokkóban, Törökországban, legutóbb pedig a szlovák élvonalbeli FC Košice labdarúgója volt. 

2020. október 13-án egy Szenegál elleni felkészülési mérkőzésen pályára lépett hazája felnőtt válogatottjában is. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!