Ugrás a tartalomra

Családbarát módon hozták közelebb az evangéliumot a miskolciakhoz

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. május 05. vasárnap 17:26
Az Omega Miskolc gyülekezet első városi családi napján megtelt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház.
Mocsári László képgalériája

Körülbelül 900 résztvevő regisztrált a fiatalos lendületű Omega Miskolc szabadkeresztyén karizmatikus gyülekezet családi napjára. A nagyszabású rendezvényt május 5-én, 10 órától tartották a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A közel ezer résztvevővel elérték a művelődési ház és parkja befogadóképességének határait. A színes programkavalkád sikerének a vasárnapi napsütéses idő is kedvezett. 

A délelőtti rövid igei buzdítás és zenés dicsőítés mellett a gyermekes családok közönségtalálkozón vehettek részt Bing nyuszival és barátaival, a gyerekek ugrálóvárazhattak, bekapcsolódhattak a kézművés foglalkozásba, az ügyességi játékba, igébe vehették az arcfestést és láthatták Öcsi bohóc műsorát. A közös ebéd elköltése után desszertképpen megkóstolhatták a buborékgofrit is.

Evangelizáció az Omega Miskolc gyülkezete családi napján / Fotók: Mocsári László

- Nagyon sokan eljöttek a családi napra, amit első alkalommal rendeztünk meg Miskolcon, de valószínűleg nem először. A korábbi években ez Varbón szerveződött – nyilatkozta portálunknak Hegedűsné Szigetvári Eszter szervező. 

- Szerettünk volna élvezetes és egyúttal értékes, de ingyenes családi programmal szolgálni Miskolc lakossága felé, hogy jobban megismerjék a közösségünket. A dicsőítéssel egybekötött istentisztelet pedig evangelizációs céllal hangzott el, hogy azok, akik még nem ismerik személyesen Jézus Krisztust, találkozhassanak vele. Vendégelőadóként Bencsik Roland szolgált köztünk, aki saját élete alapján tett bizonyságot a hitéről és arról, hogy mennyire jó irányba változtatta meg az életét – osztotta meg. 

- Gyülekezetünk az európai Omega hálózat része, amely jelenleg Miskolc központtal működik és körülbelül 80-100 tagot számlál mindenféle korosztályból. A Bató Ház legfelső emeletén tartjuk alkalmainkat, amelyekről közösségi oldalunkon lehet részletesebb információt kapni – fűzte hozzá.  

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!