Ugrás a tartalomra

Hogyan mérik a levegőminőséget és mi is az a komposztkeret?

Nagy-Hankó Krisztina, Miskolc TV
Utoljára módosítva
2024. április 20. szombat 19:13
A Föld Napja alkalmából rendkívül kedvezményes belépőjegy árakkal és színes programokkal várták a vendégeket szombaton a Szeleta Park Látogatóközpontba.
Fotók: Osztie Tibor

Az épületen belül és kívül is – jövő ösvény, pókfonál játszótér – szórakoztató programok várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. Természetvédelmi témájú előadásokkal, interaktív játékokkal, érdekességekkel készültek a családok számára a kiállítók és a központ környezeti nevelő munkatársai.
 
- A látogatóközpont és a miskolci önkormányzat szervezetei közösen rendezték meg a Föld Napi eseményt, mely az első nagyszabású programjuk a pár hónappal ezelőtti nyitás óta – mondta el a Miskolc Televíziónak Bíró Tibor, a Szeleta Park Látogatóközpont vezetője.  Mivel a komplexum a Bükki Nemzeti Park látogatóközpontjai közé tartozik, ezért feladatuk a környezeti nevelés és a lakosság érzékenyítése a természetvédelem irányába. A jövőben is szeretnének majd a jeles napokhoz kapcsolódóan figyelemfelkeltő programokat szervezni – tudatta. 

Osztie Tibor képgalériája

Óriás társasjátékkal várta a gyermekeket a MIHŐ csapata, a hulladékgazdálkodással kapcsolatos érdekes információkat tudhatott meg, aki a MIReHu sátrát meglátogatta. Továbbá az érdeklődők a HungAIRy miskolci munkatársaival is találkozhattak az eseményen. A szervezet tagjai betekintést adtak a komposztálás rejtelmeibe, és a komposztkeret igénylés menetébe, illetve a levegőminőség- és a szállópor-mérőhálózatot is megismertették a látogatókkal. 

Szintén a környezetvédelem jegyében a Miskolci Gombász Egyesület, a Bükk-vidék Geopark, a Zöld Akció Egyesület, valamint a Magyar Madártani Egyesület is képviseltette magát a rendezvényen. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!