Ugrás a tartalomra

A jótékonyság Miskolc és a miskolciak sajátja

Miskolc Televízió / Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. november 05. vasárnap 14:37
Az eső és a szél ellenére sokan részt vettek a miskolci VeloRunCoffee Sportegyesület november ötödikén, vasárnap kilenc órától megrendezett jótékonysági futásán a Népkertben, hogy elősegítsék Bence gyógyulását. 
Horváth Csongor képgalériája

A rendezvényt a VeloRunCoffee Sportegyesület hívta életre, melynek szervezője Szloboda Anett volt, aki az esemény célja mellett személyes érintettségéről is beszélt a Miskolc Televíziónak: Bence, az unokaöcsém, tavasszal betegedett meg, és egy rosszindulatú lágyrész daganatot diagnosztizáltak nála. Már túlesett több mint tíz kemoterápiás kezelésen, és egy hete egy műtéten is. A közeljövőben azonban egy költséges külföldi gyógykezelés vár még rá, amit a TB nem finanszíroz. Innen jött az ötlet, hogy a sportegyesületen keresztül megszervezzük a jótékonysági futást, s ahogy láttam a sok ismerős mellett rengeteg ismeretlen is regisztrált az eseményre. Nagyon örülünk, hogy az eső ellenére ilyen sokan regisztráltak. Hatalmas összefogás alakult itt ma ki.

Fotók: Horváth Csongor

A megnyitón Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte a résztvevőket, akik, mint mondta: hatalmas tenni akarásukról tesznek ma tanúbizonyságot azzal, hogy a kellemetlen időjárás ellenére mégis eljöttek, és töretlen lendülettel és lelkesedéssel állnak rajthoz. – Egy város ereje a közösségek erejében van, és ha erősek a közösségek, akkor erős lesz a város is. A VeloRunCoffee ezzel a rendezvénnyel közösséget épít, a jótékonyság pedig ennek a városnak és a miskolciaknak a sajátja – hangsúlyozta a polgármester.

Aki nem tudott részt venni a rendezvényen, mégis szívesen segítené Bence gyógyulását, az a VeloRunCoffee Sportegyesület CIB Bank-nál vezetett 10700086-74192061-51200002 számlájára utalhatja felajánlását úgy, hogy a közleménybe beírja: „Adomány Bence gyógyulásáért!”

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!