Ugrás a tartalomra

Kétnapos nemzetközi verseny lesz a Kemény Dénes Városi Sportuszodában

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 23. szerda 12:43
A IV. MiReHu Kupa Testvérvárosok Nemzetközi Úszóversenye, egyben a XXXVII. Bitskey Zoltán Emlékverseny október 25-26-án kínál megméretési lehetőséget a sportág hazai és külföldi képviselőinek.
Pénteken és szombaton nemzetközi úszóversenyt rendeznek Miskolcon. Fotó: MSI

A versenyt a MiReHu Nonprofit Kft. megbízásából a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. rendezi meg a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.  A hagyományos esemény célja felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtésre, a környezet védelmére, a nyersanyagok pazarlásmentes felhasználására, továbbá megméretési lehetőség biztosítása, és szintfelmérés a korosztályos bajnokságok előtt. 

-A hét elején lezártuk a nevezést, melynek alapján 350 sportolót várunk Miskolcra – tudtuk meg Hölcz Péter versenyigazgatótól, a Magyar Úszó Szövetség Észak-magyarországi régióvezetőjétől. 
– A tizenöt hazai klub mellett Kassáról, Aradról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről és Nagyváradról érkeznek hozzánk úszók, erősítve a sportbarátságunkat. A rendező Miskolci Sportiskola ötvenegy fővel képviselteti magát az erőpróbán. Vármegyénkből még a miskolci Swimming Penthatlon Club és a kazincbarcikai KSK Delfin sportolói is rajtkőre állnak - közölte a versenyigazgató. 

A nemzetközi versenyen a 2016-2017-es, „béka” korosztálytól a felnőttekig mindenkinek versenyzési lehetőséget biztosítanak. Az ünnepélyes megnyitó október 25-én, pénteken, 13:45 órakor lesz, míg a verseny 14:00 órakor kezdődik. Másnap, szombaton, 9.30 órakor lesz az első rajt. A két nap során harminc versenyszámban vetélkedhetnek a résztvevők. Összesen 150 eredményhirdetést tartanak majd. 

- Idén is megemlékezünk dr. Bitskey Zoltánról, vármegyénk olimpikonjáról, Vígh Józsefről, Miskolc város örökös edzőjéről, Delneki Miklósról, a városi, illetve a vármegyei szövetség kiváló sportvezetőjéről, a fiatalon elhunyt kiváló sportolóról és edzőről, a miskolci Pászti Csabáról és a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt tehetséges miskolci úszóról, Kriston Orsolyáról. Az öt emlékszámban a legjobb miskolci versenyzőt díjazzuk - mondta Hölcz Péter.

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!