Ugrás a tartalomra

Meglátni és megszeretni - turisztikai videófilm készült Miskolcról

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. július 07. péntek 15:50
Látványos imázsfilmet készített Miskolcról és környékéről a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), elismerve ezzel a helyi Tourinform kiváló teljesítményét.
Fotók: Kézdi Ákos

A miskolci iroda tavaly ilyenkor csillagos ötös évet zárt, hiszen az MTÜ értékelése alapján, közel 100 százalékos teljesítményével a legjobbak közé került, a szakmai szervezet szerint tehát minden olyan kritériumnak eleget tesz, amelyet a kiválóan teljesítő irodáktól elvárnak.

- A siker mögött komoly munka és teljesítmény áll - értékelt Orosz Eszter, az irodát működtető MIDMAR Kft. ügyvezetője. - Az Ügynökség csaknem száz irodát üzemeltet országszerte, ezek számára szigorú szabályokat ír elő, legyen szó egy kimenő e-mailről vagy egy telefonhívásról, határidős feladatokról, az előírások betartását folyamatosan ellenőrzik. A miskolci iroda évről évre kiemelkedő teljesítményt ér el, folyamatosan nagyon magas színvonalon teljesít.

Az MTÜ azonban nemcsak értékeli, de jutalmazza is az irodák szakmai teljesítményét. A tavaly szeptemberi eredményhirdetést követően a legjobb négy számára mostanra elkészítettek egy-egy imázsfilmet, amiben a települések és környezetük természeti szépségeit, épített attrakcióit mutatják be látványos felvételek sorával. Színház és templom, kilátók, fürdő és csillagda - gyönyörű felvételeken tárják elénk, mi mindent érdemes felfedezni Miskolcon és környékén a Tourinform-iroda tippjeivel.

- Az elsődleges feladatunk természetesen Miskolc bemutatása és ajánlása a vendégeknek, de foglalkoznunk kell a Mátra és a Bükk látnivalóival is. Több mint hatvan település tartozik ma már hozzánk - árulta el Kupcsik Sarolta, a Tourinform Iroda vezetője. - Az ajánlásunkra éppen ezért kerültek bele olyan helyszínek is, amik a térség sokszínűségét mutatják meg.

Kupcsik Sarolta (b) és Orosz Eszter

Orosz Eszter szerint az emberek - a racionális érvek mellett - elsősorban impulzusok alapján döntenek arról, hová utaznak el, ha szeretnének kikapcsolódni.

- Meglátni és megszeretni: ez az elv ma is működik, és ehhez az egyik legerősebb és leglátványosabb marketingeszköz egy ilyen imázsfilm lehet. Akár pár perc alatt olyan benyomást szerezhetünk egy városról, hogy azonnal beleszeretünk. Motorja lehet egy ilyen film a Miskolcra irányuló turizmusnak. Nagyon fontos ugyanakkor a Tourinform-iroda szerepe is, hiszen meggyőződésem szerint az a desztináció tud igazán sikeres lenni, aminek nem csak jó attrakciói vannak, de jól is tudja ezeket bemutatni és értékesíteni. És akár újabb ötletekkel is szolgálhatunk, hogy mit érdemes még nálunk meglátogatni - tette hozzá az ügyvezető.

Az MTÜ a kiemelkedő szakmai munka elismeréseként több platformon népszerűsíti a desztinációt és a Tourinform irodát, ennek része az a saját kreatív hirdetés is, ami már megtekinthető a Csodás Magyarország oldalán (csütörtökig több mint kétezer like-ot kapott a közösségi oldalra feltöltött poszt).

És a kiváló teljesítményt honorálják egy hamarosan induló óriásplakát-kampánnyal is, amivel az iroda kéréseit figyelembe véve, az ország bármely részén népszerűsíthetik majd Miskolcot.

Hátradőlni azonban nem fognak a helyi irodában, hiszen bár egy újabb értékelési időszak zárult le június 30-án, de július 1-jén már el is indult a következő. Kupcsik Sarolta azt mondta, nagyon sok jól teljesítő iroda van, apró nüanszokon múlik a siker, viszont inspirálja az iroda munkatársait, hogy egy erős mezőnyben kell helyt állniuk. Kíváncsian várják hát az őszi eredményeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!