Ugrás a tartalomra

„MIKOR”, ha a szépkorúak világnapján nem? – a MESZEGYI köszöntötte időseit

Detzky Anna / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. október 01. kedd 16:51
Énekes, táncos műsorral kedveskedtek a fiatalabb generációk képviselői az intézmény ellátottjainak.
A MESZEGYI általános igazgatóhelyettese köszöntötte az időseket / Fotók: Osztie Tibor

Hagyománnyá vált, hogy a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) köszönti szépkorú ellátottjait az idősek világnapja alkalmából, „MIKOR” idősek napi kulturális rendezvényén. Ez idén éppen a világnapra, október 1., kedd délutánra esett és a Tudomány és Technika Házában tartották meg zenei és táncos fellépőkkel. 

- Évtizedek óta a WHO ajánlása alapján október 1-je az idősek világnapja. Elöregedő társadalomban élünk, ami világjelenség. Mi mint felnövekvő generáció tudjuk, hogy a szépkorúak építették fel az országot és ők neveltek fel bennünket. Nagyon fontos a tiszteletük és megbecsülésük. A korfa is változik, mivel egyre tovább élnek a nyugdíjasok, akiknek fontos a társadalmi szerepvállalásuk is – nyilatkozta stábunknak Győrffy Judit, a MESZEGYI, Szociális Ellátások Igazgatóságának szakmai igazgatóhelyettese.

Sokan kíváncsiak voltak az idősek napi műsorra

Ismertette, hogy MESZEGYI-nek mint szociális ellátó intézménynek feladata, hogy megőrizze az idősek aktivitását. Mozaikszóval alkották meg a MIKOR idősek napi rendezvényt, ami a „miskolci kortalan időseket” takarja. Második évtizede mindig ilyenkor köszöntik időseiket. Hozzátette, hogy ebben a hónapban készülnek még számukra kirándulással, ami az ellátottak kérésére Sárospatakon lesz. Október 10-én pedig kerti partit tartanak nekik.  

„Ezen a napon a világon mindenhol arra hívják fel a figyelmet, hogy mennyire fontos odafigyelnünk az idősebb generáció szükségleteire. Arra, hogy ne szigetelődjenek el, hanem közösségben élhessék életüket. Továbbá, hogy milyen lényeges a generációk együttműködése és a fiatalok hálája” - mondta köszöntőjében Lasztócziné Szomoru Mónika, a MESZEGYI általános igazgatóhelyettese. Majd Aranyosi Ervin „Nem öregszik meg a lélek” című versével indította útjára a rendezvényt.  

Pribéli Tamara táncdal összeállítása

- Az idősek napi köszöntést elismerésnek élem meg, hogy velünk is törődnek. Két éve vagyok tagja az intézmény idősklubjának, ahol nagyon jól érzem magam és a kórusba is beléptem. Elég mozgalmas az életünk, voltunk már több helyen énekversenyen. A társaság és a hangulat is nagyon jó, megtaláltam köztük a barátságot – fogalmazta meg Bodnár János, a MESZEGYI 75 éves ellátottja. 

Táncdal összeállítással Pribéli Tamara énekesnő a Miskolci Nemzeti Színházból és zongorakíséretével Rákai András lepte meg a MESZEGYI időseit. Társastánc előadással a Kaffka Margit Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Tagiskola tanulói léptek fel, az Avasi táncegyüttes pedig néptánc bemutatóval érkezett. Végül a Boldog Asszony Papucs Nótakör dalcsokra zárta a műsort. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!