Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.11.28.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 28. kedd 07:48
Havas tájra ébredtünk ma Miskolcon. Ma mindenféle csapadék előfordulhat. Délután nyugat felől lassacskán megszűnik a csapadék, de még sok helyen számíthatunk esőre. Az északi hegyekben és területeken tarthat ki egész nap a havazás. A hegyekben akár vastagabb, tapadó hóréteg is kialakulhat. A Kos ma rutinfeladatokat végezhet, a Mérlegnek nemet kell mondania.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

A nap nagyobb részében többnyire borult lesz az ég, és szinte országszerte várható csapadék, döntően eső. Várhatóan északkeleten is fokozatosan szűkül a havazás területi kiterjedése, és ott is egyre több helyen válthat vegyes halmazállapotba (havas eső, fagyott eső, esetleg átmeneti ónos eső), majd esőbe a csapadék - legtovább Észak-Borsodban és az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain havazhat. Délután nyugat felől egyre többfelé válik szakadozottabbá a felhőzet, és szűnik meg a tartós csapadék, ugyanakkor estefelé a Dunántúl fölé záporok sodródhatnak be északnyugati irányból. Délkeleten reggel, délelőtt néhol erős lökések is kísérhetik a délies irányú szelet, amely napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és késő délutántól, estétől a Dunántúlon nagy területen megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, a fagypont körüli csúcsértékekre északkeleten van kilátás. Késő estére többnyire -2 és +5 fok közé hűl le a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Levegőminőség – még nincsenek mért adatok a pmmonitoring.hu alapján. (frissítjük)

Útinform (a Miskolc Városgazda információi alapján)

Útlezárás:

Ismét változik az ideiglenes forgalmi rend a Dayka-átkötés kivitelezési munkái miatt. A kivitelező november 28-án aszfaltozási munkát végez a Dayka Gábor u. – Petőfi Sándor utcai csomópontban. A munkálatok időtartama alatt, 9:00 és 14:00 óra között a gépjárművek nem hajthatnak be a csomópontba. Diósgyőr irányából gépjárművel a Meggyesalja utcán keresztül lehet majd közvetlenül elérni a Kálvin utcát, a Petőfi utcáról pedig nyugat-keleti irányban a Malomszög utca – Hunyadi utca felé, illetve a Teleki utca – Meggyesalja utca felé terelik a forgalmat. A belváros felől a Kálvin utcáról az erre az időre a forgalom előtt ideiglenesen megnyitott Rácz György utca – Bartók Béla téren keresztül lehet megközelíteni a Hunyadi János, illetve a Dayka Gábor utcákat.

December 15-ig ismét teljes szélességben lezárták a Thököly Imre utcai Szinva-hidat.
November végére teljesen elkészül a Miskolctapolcai út fejlesztése. A projekt során megújult az Iglói út a Győri utcától a buszfordulóig, a Csabai utca Fagyöngy utca és Görömbölyi utca közötti szakasza, és felújították a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszát.
A Miskolctapolcai utat a Futó és a Győri utca között tették rendbe. Tapolca és Görömböly között pedig építenek egy összekötő utat, kerékpáros nyom kialakításával.

November végéig lezárték a Repülőtéri utcai vasúti aluljárót: Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért november 15-én (szerda) 8:00-tól az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárták. A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe. Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

Tervezett hibaelhárítási munkálatok vannak a Miskolctapolcai úton amit a MIVÍZ Kft végez. Teszi mindezt a vasúti felüljáró buszmegálló előtti részén, közel száz méterrel a városba bevezető oldalon. A munkák célja a Csabai kapu vasúti felüljáró előtti támfalból a vízszivárgás megszüntetése.
Ideiglenes forgalomtechnikai került kiépítésre, ahol jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek

Kiss Ernő u. – Thököly Imre utca kereszteződésben sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balassi B. u. 9
Baross G. u. 31
Benke J. u. 19
Besenyői u. 6
Előhegy utca 62; 134;
Ernye bán u. 25
Kapitány u. 21
Kiss tábornok- Madách u. kereszteződés
Kölcsey u. 1.,
Liszkay Gusztáv u. 2-4
Martinovics Ignác u. 4
Miskolctapolcai út vasúti felüljáró előtt
Pillangó u. 12.
Szathmáry Király Pál u. 8.
Temes u. - Ipoly u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Ma csupa jó dologra és remek hírekre is számíthatsz, így jó esélyed van arra, hogy minden a helyén lesz körülötted, legyen az a környezetedet illetően, vagy akár a megjelenésedet tekintve. Hozd a szintet, melyet elvársz magadtól, hiszen ez még nem az a kör, ahol túl sokat számítanak a külsőségek. Légy önmagad és az most pont elég lesz! 

Bika 

Lassan kezd behúzni téged is az ideges hangulat, amely most körülötted mindenkit jellemez, de nem kellene, hogy engedj a külső hatásoknak. Ne a környezeted határozza meg, hogy mit miért és mikor teszel, élj a saját ritmusod szerint. Ha például azt érzed, hogy ma még korai elkezdened a készülődést, akkor ne kezdd el még. Simán eltöltheted a napot lazán is, ha ahhoz támad kedved. 

Ikrek 

Ma lehet néhány dolog, amelyet kissé másképpen gondolsz, mint a környezetedben lévők többsége. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenkit meg kell győznöd az igazadról. Felesleges, parttalan vitákba kár belemenni, hisz nem valószínű, hogy most bárki képes lesz meggyőzni a másikat. Tedd a dolgodat úgy, ahogy te jónak látod és az eredményeid majd igazolnak.

Rák 

Ha túl keményen és túl hosszú ideig foglalkozol megszakítás nélkül valamivel, akkor egy idő után talán már nem tudod szívvel, lélekkel csinálni. Ha nem akarsz problémákat magaddal, tervezz be kisebb-nagyobb szüneteket, ha pedig ez sem elég, akkor ideje változtatni a feltételeken. Van az a pont, amikor már csak egy komoly beavatkozás segít rajtunk.  

Oroszlán 

Igyekezz ma nyitottan gondolkodni és a lehető legtágabban értelmezni az információkat, híreket, melyek beérkeznek hozzád. Könnyen lehet ugyanis, hogy ma egy inspiráció olyan esélyt ad a kezedbe, melyet csak elvétve lehet elcsípni. Ha pedig megszületett az ötlet, de halogasd a cselekvést, kezdj vele valamit, mégpedig azonnal!  

Szűz 

Ha egy pénzügyi döntés előtt állsz ma, ne engedj a külső csábításnak és alaposan fontold meg, mit lépsz. Ha elhiszed, hogy a lehetőség soha nem tér vissza, akkor talán tévedsz. Ha pedig úgy döntesz, hogy belevágsz, mérlegeld a kockázatokat is. Mi van, ha holnapra meggondolod magadat, vagy még jobb ajánlat érkezik? 

Mérleg 

Ma igyekezz társaságban csendesebben viselkedni a szokásosnál és ha meg tudod állni, inkább ne bocsátkozz vitába senkivel, még akkor sem, ha nagy sületlenségeket hallasz tőle. Ma ugyanis sokkal nagyobb esély van arra, hogy elveszted az önuralmadat és a vita hevében olyasmi is kicsúszik a szádon, amelyet később inkább visszavonnál, ha lehetne. 

Skorpió 
Ha ma egy kissé stresszesebb is vagy az átlagosnál, ez még nem ok arra, hogy meglátszódjon a viselkedéseden. Igyekezz a lehető legnagyobb önkontrollt alkalmazni, különösen akkor, ha olyan emberekkel kerülsz kapcsolatba, akik általában amúgy is az agyadra mennek. Mosolyogj és tarts egy lépés távolságot. Mindenki jobban jár, hidd el! 

Nyilas 

Lehet, hogy mostanában szeretnél megtenni valamit, de a környezeted egy része ellenzi, vagy szeretne lebeszélni róla. Ha a terved miatt több támogatást várnál el és csalódott vagy, az csak természetes, ugyanakkor ne feledd, nem biztos, hogy rosszindulatból teszik. A te életedért viszont te vagy felelős. Ha jól meggondoltál mindent, ne hallgass másra!

Bak 

Mostanában mindent szeretnél megújítani magad körül és ez vonatkozik a környezetedre, önmagadra, és bizonyos emberi kapcsolataidra is. Azonban éppen úgy, ahogyan egy bútorcserénél történhet sérülés, vagy baleset, éppúgy előfordulhat ez, ha nem megfelelően nyúlunk hozzá egy kapcsolathoz. Légy óvatos, mert akár még te is megsérülhetsz!  

Vízöntő 

Ha ma ajándékot, vagy egy kedvező lehetőséget kapsz, ne azon gondolkodj, hogy vajon megérdemled-e, hanem örülj neki. Amit adnak, főleg, ha jó szívvel adják, el kell fogadni. Ne feledd azt sem, milyen gyakran adtál már te is másoknak. Ha pedig így van, miért ne kaphatnál ebből valamennyit vissza az élettől? 

Halak 

Ha néha kiszalad alólad a költségvetésed, vagy épp a határán vagy ennek, az még nem egy nagy tragédia, hiszen sokakkal előfordul ez, különösen az év ezen időszakában. A baj akkor van, ha nem tartod kontroll alatt a pénzügyeidet és nem követed nyomon a dolgokat. A lényeg a tervezés és a nyilvántartás. Ezen a területen most semmiképpen ne engedj és akkor minden a legnagyobb rendben lesz. 

Forrás: alon.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!