Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024. 10. 25.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 25. péntek 07:51
Napos őszi időnk lesz, csapadék nem várható, napsütés annál inkább. Ha nem lenne munkanap kirándulhatnánk.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Pénteken a Dunántúlon lesz több felhő az égen, a Dunától keletre számíthatunk tartósabban napos időre. Kezdetben helyenként a Dunántúl déli felén kisebb eső is kialakulhat, napközben viszont említésre méltó csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton és néhol délen megélénkül a déli, délkeleti szél, de Sopron térségében egy-egy erős széllökés is előfordulhat. Hajnalra, reggelre több tájegységünkön is pára, köd képződik. Kora reggel -1 és +10 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, a felhősebb tájakon ébredhetünk enyhébb időre. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Miskolcon reggel 3 fokkal indítunk, ami délutánra felkúszik egészen 16 Celsiusig - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg, helyenként nyirkos reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Az ezt követő gyors délelőtti melegedés pedig keringési problémákat, rosszullétet, vérnyomás-ingadozást okozhat, dekoncentráltabbak, bágyadtabbak lehetünk. A szelesebb tájakon élők körében fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A naposabb tájakon élők közérzete, hangulata javul, a felhősebb tájakon élők viszont lehangoltabbak, kedvtelenebbek lehetnek. Ha tehetjük, mozduljunk ki a szabadba egy nagyobb séta erejéig. Ajánlott a réteges öltözködés, ugyanis a hajnali, reggeli órákban nagy lesz a megfázásveszély.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken az ország legnagyobb részén csapadékmentes időre, száraz utakra számíthatnak a közlekedők, de kezdetben helyenként a Dunántúl déli felén kisebb eső kialakulhat, így ekkor ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Hajnalra, reggelre több tájegységünkön is pára, köd képződik, emiatt az érintett tájakon átmenetileg korlátozottak lesznek a látási viszonyok, néhol pedig akár ködszitálás is kialakulhat, ami miatt nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Nyugaton, északnyugaton és néhol délen megélénkül a déli, délkeleti szél, de Sopron térségében egy-egy erős széllökés is előfordulhat, így csökkenhet a járművek menetstabilitása. Hajnalban, reggel helyenként gyengén fagyhat, emiatt indulás előtt fordítsunk valamivel több időt járművünkre.

Levegőminőség

Rendkívül vegyes képet mutatnak péntek reggel is a levegő minőségét jelző mérőhelyek a pmmonitoring.hu oldal tanulsága szerint. Döntően jó és megfelelő értékeket mértek a város nagy részében, de például a Martinkertvárosban és Újdiósgyőrben épp, hogy elfogadható a szint, a Selyemréten, a vármegyei kórháznál, illetve a Joyson környékén viszont szennyezett a levegő. Most már egyértelműen látszik, hogy beindult a fűtési szezon, sokkal több a füst és a szálló por a levegőben.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala alapján)

Közlekedési információk a reggeli órákban:

Attila u. 3
Asztalos u. 11
Avasalja u. 36., 
Balassi u. 12
Balassi B. u. 26
Barlang u. 4
Bartók Béla u. 39
Baross G. u. 13.
Bárczay u. -Igazság u. kereszteződés
Bíró u. – Gépész u. kereszteződés
Borostyán u.14 
Csabai út 6.  
Egres u.3
Előhegy u. 14
Előhegy u. 96
Eszterházy 36.  
Éder Gy. 10
Farkas A. u. 1
Farkas A. u. – Bádogos u. kereszteződés 
Franklin B. u. 12
Geró u 29
Győri kapu 42.
Honszerző u. 7
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
Kassai u. 2-4
Kassai u. 42
Károly u. 2
Kázmér u.1
Kis-Kőkötő u. 75
Kolozsvári u. 26.,
Koppány u. 13
Koppány u. 16
Középszer u.16 
Lauday u 1.
Lányi E. u.34-36 
Lehár Ferenc u. 27
Medgyessy u. 4
Medgyessy u. 8
Mélyvölgy u. 8
Nagy Lajos király u. 3
Nyár u. 34
Nyitrai u. 1
Reisinger u. 19
Róna u. garázssornál
Sályi u. 1.
Segesvári u.- Csabavezér út kereszteződés
Soltész N.K. 92
Szabó Zoltán u. 5
Szamóca köz eleje
Szarkahegy u. 6 
Szarkahegy u. 22
Tapoly u. 8.,
Templom tér 1-3
Topiczer u. 58.,
Vezér u. 19
Zsigmondy u. 8.,

Horoszkóp

Kos napi horoszkóp (03.21.-04.20.)
Ma lesz pontos a Mars és az Uránusz fényszöge. A Mars az uralkodó bolygód, és képviseli mindazt, ami az akarattal, ambícióval, tetterővel, vággyal van összefüggésben. Az Uránusz a váratlan fordulatok planétája. Ennek a kettőnek a támogató fényszöge nagyon jó folyamatokat indít el az életedben.

Bika napi horoszkóp (04.21.-05.20.)
Az Uránusz a Bika jegyében kedvező fényszögben van a Marssal. Ez most azt jelenti számodra, hogy egy nagyon jó lehetőséget kapsz, talán megvalósíthatod egy régi vágyadat, elképzelésedet. Olyan rajtad kívül álló körülmény is felléphet, ami jó irányba tereli az életed.

Ikrek napi horoszkóp (05.21.-06.21.)
Az Oroszlán Hold nagy lendületet ad a mai napra. Lehet, hogy ezt nem a munkában fogod érezni, mert most leginkább szórakozni, kikapcsolódni, társaságba menni lenne kedved. Este tedd ezt, igazán megérdemled.

Rák napi horoszkóp (06.22-07.22.)
Lehet, hogy sokszor lejátszottál képzeletben egy helyzetet, és azt hiszed, tökéletesen felkészültél rá. Most azonban az élet rácáfol az előzetes elképzelésekre, és minden másképp alakul, mint gondoltad. A Mars-Uránusz fényszöge azt jelzi, hogy sokkal jobban!

Oroszlán horoszkóp (07.23-08.22.)
A Hold csak este lép át a Szűz jegyébe, addig még a te malmodra hajtja a vizet. Ha van olyan barátod, ismerősöd, akivel eltávolodtatok egymástól, akkor a pénteki nap legyen az a nap, amikor kezdeményezel. Valószínűleg már ő is változtatna a helyzeten, és oka van, hogy mégsem lép.

Szűz napi horoszkóp (08.23-09.22.)
Pénteken másképp alakulnak körülötted a dolgok, nem biztos, hogy teljesen az lesz, amire számítottál. Egy váratlan tényező, vagy egy váratlan hír ugyanis jól összekuszálhatja a szálakat, és neked hirtelen rögtönöznöd kell majd. Ez az Uránusz hatása, hirtelen változásokat hoz.

Mérleg napi horoszkóp (09.23-10.22.)
Pénteken mindenféle (magánéleti és munka) terveidnek kedveznek a bolygók, de persze ezt nem elég a csillagokra bízni, neked is hozzá kell tenned valamit. Talán egy telefon, vagy egy kedves üzenet is elő tudja mozdítani a dolgaidat.

Skorpió napi horoszkóp (10.23-11.22.)
Ma minden emberi kapcsolatod intenzívebb lehet a szokásosnál. A barátságos emberekkel sokkal kellemesebben, a barátságtalanokkal sokkal kellemetlenebbül érzed majd magadat. Fontos lenne, hogy pozitív kisugárzású emberekkel vedd körbe magadat. A Nap már a jegyedben jár, és valamiben szerencsét mutat!

Nyilas napi horoszkóp (11.23-12.21.)
Hirtelen változást hoz az Uránusz, és hogy kedvező fényszögben van a Marssal, az azt jelzi, hogy ez a változás összhangban lesz a vágyaiddal, terveiddel. Nagyszerű napod lesz pénteken, este még érkezhet egy bónusz jó hír!

Bak napi horoszkóp (12.22-01.20.)
A pénteki napra egy új, kellemes időszak kezdeteként emlékezhetsz vissza majd később, de hogy ez tényleg így legyen, neked is tenned kell. Bármibe is fogsz ma, az nagy eséllyel van sikerre ítélve, különösen akkor, ha mindehhez az akaraterődre is szükséged van.

Vízöntő napi horoszkóp (01.21-02.18.)
Az uralkodó bolygód, az Uránusz kedvező fényszögben van a Marssal. Ma ki kell mozdulnod a komfortzónádból, de ennek kimondottan örülni fogsz. Kedveznek neked a bolygók, most szerencsés lehetsz.

Halak horoszkóp (02.19-03.20.)
Pénteken elszántan szeretnél haladni valamivel, és most a körülmények, szerencsés véletlenek is a kezedre játszanak ebben. Sikeres lehetsz valamiben, amivel nagy elismerést, vagy bókot zsebelhetsz be. (astronet.hu)

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!