Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.09.25.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 25. hétfő 08:23
Sokadik bónusz nyári hetünk kezdődik.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint hétfőn a csapadéktevékenység súlypontja egyre nyugatabbra tolódik, főként a déli tájakon valószínű eső, zápor, miközben kelet, északkelet felől szakadozik, csökken a felhőzet. Délelőtt a Dunántúlon nagyrészt még erősen felhős vagy borult lesz az ég, és ott néhol előfordulhat további eső, záporeső, de ezt követően ott is lassan naposra fordul az idő. Ma már többnyire élénk lökések kísérik az északi, északkeleti szelet, amely késő délutántól a legtöbb helyen mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 29 fok között alakul, legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható, míg a hűvösebb idő a legtovább felhős délnyugati tájakon lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu tájékoztatása szerint.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldalának információ szerint):

Útlezárás:
 
A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Aradi u. 35
Avar u. 12
Balassi B. u. 15
Bányamécs u. 11
Brassói u. 34
Báthori sor 55
Bárczay  u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Bezerédi u.28
Bíró u. 10
Csendes u. 26
Előhegy u. 54
Egres u. 2
Eper u.109
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kapos u. 46
Katowice u. 49
Kiss tábornok út - 10-es  postával szemben
Koboz u.2.
Középszer u. 12
Középszer u. 40
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Serház u. 4
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 5
Torontáli u. 33/a
Tulipán u. 16
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos (03.21.–04.19.)
Mennyire nagy ereje van a legegyszerűbb érzelemnek: a szeretet sokszor még a szerelemnél is nagyobb hegyeket mozgat meg. Hatalmas ajándék, hogy a szimpla, őszinte, érdek nélküli szeretet erejét tapasztalhatja meg ezen a hétvégén– legyen érte hálás!

Bika (04.20.–05.20.)
Teljesen más megvilágításban, illetve más körülmények között láthat valakit ezen hétvégén. Egy olyasvalakit méghozzá, aki fontos szerepet tölt be az ön életében. Ezt az illetőt most ön egy új oldaláról ismerheti meg – éppen ideje volt!

Ikrek (05.21.–06.21.)
Egy önhöz közel álló személlyel egyre komplikáltabb a kapcsolata. A hétvégén egy beszélgetésből kiderül az ön számára, hogy ez az illető azt szeretné, ha ön megváltozna vagy legalábbis másmilyen lenne – olyan szempontból igaza van, hogy így tényleg rengeteg dolog leegyszerűsödne. De ön sem tud más lenni, csak saját maga, legfeljebb alkalmazkodni tud valamilyen mértékig. Tud éppen alkalmazkodni, de vajon hajlandó-e?

Rák (06.22.–07.22.)
Egy különös és igen erős vonzódást jelez önnek erre a hétvégére a horoszkóp. Maga is meglepődhet, hogy hirtelen milyen erővel vonzza önt valami – vagy akár valaki! Az újdonságról nem mindig lehet előre eldönteni, hogy végső soron pozitív vagy negatív lesz-e, de kapott ön az univerzumtól annyi intuíciót, hogy a lelke mélyén tudja, hogy érdemes-e ennek a vonzásnak engedni.

Oroszlán (07.23.–08.22.)
Az Oroszlán számára a tisztánlátást hozza el ez a hétvége. Azt fogja tapasztalni, hogy egy korábban nehezen megítélhető szituáció most teljesen egyértelműnek tűnik az ön számára. Világosan látja, hogy ki a jó és ki a rossz ebben a helyzetben, a kérdés most már csak az, hogy ennek tudatában mit tud tenni – vagy kell-e egyáltalán tennie bármit.

Szűz (08.23.–09.22.)
A Szüzet az igazságérzete vezérli új területekre ebben a két napban. Úgy érzi, hogy aki jó volt, nem megfelelő jutalmat kap, illetve aki nem volt az, azt pedig nem vonják felelőssége – valamit tennie kell, hogy az igazságosság érvényesüljön. Az igazságérzete mutatja majd meg, hogy merre induljon, de hallgasson a kedvességére és a józan eszére is, mert ezekre figyelve fogja tudni, hogy meddig menjen el.

Mérleg (09.23.–10.22.)
A Mérlegnek a 9-es számot mutatja a horoszkóp, mint a hétvége két napját nagyban meghatározó számot. A kilences az együttérzésnek, a beteljesülésnek, a mentális és spirituális felismerésnek a száma a numerológia szerint, figyelje tehát, hogy az ön napjában hol bukkan fel, mire hívja fel az ön figyelmét a 9-es!

Skorpió (10.23.–11.21.)
A hétvége egy kulcsfontosságú pillanatában az öné lesz a szó, elmondhatja, amit gondol és üzenete meghallgatásra fog találni. Fontos tudnia, hogy figyelnek önre, és hogy az ön szavai nem hullanak bele valami ürességbe, hanem hatással vannak másokra. Fejezze be, amit elkezdett, mondjon el mindent, és csak azután lépjen tovább!

Nyilas (11.22.–12.21.)
Lesz egy egyértelmű csúcspontja ennek a hétvégének, és eköré rendeződik majd a többi esemény java része. Aki ön mellett lesz ezen a csúcsponton, abban biztos lehet, hogy még jó ideig ön mellett marad, közös sorsuk most bizonyos szempontból megpecsételődik.

Bak (12.22.–01.19.)
A horoszkóp azt írja, hogy ezen a hétvégén a Bak szerez egy olyan élményt, amire haláláig emlékezni fog. Ez a hétvége egyébként az előretekintésé: tervek felállításának, célok kitűzésének, felkészülésnek kedvező időszak ez a két nap. Gondolkodjon előre egy kicsit!

Vízöntő (01.20.–02.18.)
Egy barátjával közösen nehéz döntést kell meghozniuk. Ha az ember közel áll valakihez, akkor a döntései azt az illetőt is befolyásolják. Ha beszélnek a dologról, könnyíthetnek a dolgon.

Halak (02.19.–03.20.)
Egy fontos búcsút jelez erre a hétvégére a horoszkóp. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy ez egy fájdalmas búcsú lesz – lehet, hogy olyasvalamitől vagy valakitől vesz majd búcsút, akinek-aminek nincs helye az ön jövőjében. A fejlődés, továbblépés természetes dolog, lépjen tovább ön is, ahogy a nap is átlép egy határt a hétvégén a nap-éj egyenlőségkor. Minden változik, mondjon búcsút a réginek, hogy üdvözölhesse az újat!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!