Ugrás a tartalomra

Rablás nyolcadik próbálkozásra

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 23. kedd 10:20
A miskolci rabló november végén az esti órákban felfigyelt egy gyalogosan közlekedő nőre, utána ment, a válláról letépte a válltáskáját, de csak hosszas rángatás után sikerült megszereznie.
Fotó: Freestock (illusztráció)

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmények miatt, aki a gyalogosan közlekedő nő vállára akasztott táskát letépte és a földre zuhant sértett kezéből addig rángatta, míg végül megszerezte. A vádirat szerint a vádlott 2023. november végén az esti órákban Miskolcon felfigyelt egy gyalogosan közlekedő nőre. Utánament, a válláról letépte a válltáskáját, a sértett viszont kezével fogva visszatartotta, így a vádlott többször megrántva próbálta megszerezni. 

Legalább nyolcszor rántotta meg a sértettet, aki az utolsó alkalommal először térdre, majd hasra a földre esett. A vádlott ekkor tudta kezéből kitépni a táskát és elmenekült a helyszínről. A táskában pénztárca, 10 ezer forint készpénz, személyes okmányok és bankkártya volt.

Az áldozat a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!