Ugrás a tartalomra

Természettudományos napot tartanak Komlóstetőn

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 15. hétfő 16:27
Egy kukásautót is láthatnak működés közben majd a gyerekek a Föld napján.

Április 22. a Föld napja. Furcsa, de kevesebb, mint fél évszázados múltra tekint vissza ez az akciónap.  1970-re az ökológiai válság jelei látható mértéket öltöttek: a bioszféra pusztulására, az ipari szennyezés mértékére, az őserdők irtására, a táguló ózonlyukra és a sivatagosodásra akarták felhívni az emberiség figyelmét.

A természetvédelem azóta kinőtt a gyerekcipőből, de a környezettudatos szemlélet kialakítás nem árt fiatalkorban elkezdeni. Erre pedig kiváló lehetőséget biztosít a Föld Napja Miskolcon is.
 A Szakértők Regionális Egyesülete Miskolc például a Komlóstetői Református Általános Iskolában szervez természettudományos napot április 22-én.

term nap

A programsorozat a Diri-Dongó Együttes tematikus előadásával kezdődik – ez inkább a kicsiknek szól –, majd a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Karának interaktív természettudományos bemutatójára várják a nagyobbakat.

Az eseményen megtartják a „Szemét vagy Kincs” kreatív pályázat díjkiosztóját, a pályaművekből készült kiállítást pedig meg is szemlélhetik a résztvevők. Ezt követi a MIREHU szemléletformáló programja az újra hasznosításról, ahol egy kukásautó működésével is megismerkedhetnek a gyerekek. A nap zárásaként tavaszi nagytakarításra invitálják a Komlóstetőn élőket a szervezők: a szemétszedési akcióba bárki besegíthet, aki szeretné kicsit szebbé tenni a lakhelyét.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!