Ugrás a tartalomra

Vasvillával támadt állatra, emberre – szabadságvesztésre ítélték

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 11. csütörtök 13:53
Ítéletet hozott a Miskolci járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki vasvillával megszúrt egy kutyát, majd a gazdáját is fenyegette. 

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a férfi 2020 novemberében vasvillát a kezében tartva bement egy miskolci ingatlan udvarára, ahol a sértett kutyája megugatta őt. Erre válaszul a vádlott az eszközzel megszúrta az ebet, majd az időközben kiérkező sértett irányába dobta a vasvillát és megöléssel fenyegette őt. A sértett észlelte a dobó mozdulatot, védekezésül maga elé tartotta a kezét, így az eszköz az egyik ujját szúrta át. A vádlott futva hagyta el a helyszínt, mikor a sértett a feleségének kiabált, hogy értesítsék a rendőrséget - közölte a Miskolci Törvényszék. 

Mint írják, a fentiek után az ittas állapotban lévő vádlott még aznap bement egy másik miskolci ingatlan udvarára is, a zárt bejárati ajtót berúgva bement a házba, miközben az ott tartózkodó sértettet és családtagjait megöléssel fenyegette. Később egy kaszával tért vissza, a szitkozódást tovább folytatta és az eszközzel a sértett irányába suhintott, mely azonban annak mellkasát nem érte el. 

A bíróság a vádlottat 2 rendbeli magánlaksértés bűntette, testi sértés bűntettének kísérlete és állatkínzás vétsége miatt 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte és kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből. 

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, míg súlyosító körülmény az ittas elkövetés, a vádlott visszaeső minősége és a többszörös halmazat - zárul a közlemény.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!