Ugrás a tartalomra

Zenei zsongás a szimfonikusokkal

Miskolci Napló
Utoljára módosítva
2024. április 01. hétfő 20:02
Áprilisban sem maradunk komoly- és kevésbé komoly zenei csemegék nélkül.
Fotó: Miskolci Szimfonikus Zenekar Facebook

A Művészetek Házába várja Beethoven rajongóit városunk büszkesége, a Miskolci Szimfonikus Zenekar április 8-án, hétfőn, a Szimfonikus bérletük hetedik koncertjére. Vendégük ezúttal a Magyar Rádió énekkara, a zenekart a világhírű olasz karmester, Marco Balderi dirigálja, aki több alkalommal vezényelte már a miskolci szimfonikusokat. Műsoron Beethoven 6. szimfóniája és C-dúr miséje szerepel. A koncert már-már kötelező program Beethoven szerelmesei számára.

Április 22-én a jubileumi évad Yamaha bérletének harmadik, zárókoncertjére kerül sor, amely ezúttal is a zongora köré épül. A zenekar vendége két ózdi születésű művész: Farkas Gábor (zongora) ma már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető tanára, Farkas Róbert pedig a MÁV Szimfonikusok vezető karmestere. Chopin és Rahmanyinov csodálatos művei csendülnek fel a koncerten, melyen a zenekar a Yamaha bérletét búcsúztatja, hiszen a következő évad vadonatúj sorozatokat tartogat.

Április 28-án, vasárnap ismét a legkisebbeké a főszerep: a tavaszi Ciróka Babakoncert kihagyhatatlan alkalom, hogy a kúszó-totyogó apróságokat elvarázsolja az élő zene. Mesés koncert az egész családnak délelőtt és délután is, megegyező programmal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!