Ugrás a tartalomra

Hétmérföldes meseút és detektív hétvége - változatos programok a turizmus világnapja alkalmából

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 27. szerda 10:58
Szeptember 27-én világszerte a turizmus világnapját ünneplik 1980 óta. Miskolc turizmusmarketingjéért felelős szervezete, a MIDMAR Kft. igyekszik évről évre egyedi és emlékezetes programokkal, akciókkal ráirányítani a figyelmet a turizmus fontosságára és szépségeire.
Fotó: Horváth Csongor

A MIDMAR Kft. idén egyhetes programsorozattal emlékezik meg a turizmus világnapjáról. Az események sora már múlt szombaton megkezdődött, amikor Selmecbányától Miskolcig címmel az Egyetemvárosban garantált városnéző sétát tartottak. Kedden pedig a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum diákjai látogattak a Tourinform irodába, ahol az ország egyik legkiválóbb információs irodájának munkájáról tudhattak meg többet.

De indult más program is: Töltsd le, töltsd ki! címmel egy keresztrejtvény segítségével a belváros önálló felfedezésére buzdítják a lokálpatrióta helyieket vagy az épp városunkban turistáskodókat. A turisztikai portálról letölthető vagy a Tourinform irodában átvehető rejtvény helyes kitöltői között értékes Miskolc-logós ajándékokat fognak kisorsolni. 

Csütörtökön Hétmérföldes meseútra indulnak az iroda dolgozói és a turisztikai szolgáltatók, a Vendégségben itthon szakmai tanulmányút-sorozat keretében a Lillafüreden elérhető kalandos programot ismerhetik meg személyesen is.

Szeptember utolsó szombatja a krimi jegyében telik majd, hiszen Detektív hétvége Miskolcon címmel a város utcáin nyomozhatunk egy rejtélyes haláleset ügyében.

A felsorolt programokon túl a TDM szervezet munkatársai Facebook kvízzel és a miskolctapolcai szobrok felfedezését segítő térképpel is kedveskednek a tudásszomjjal rendelkezőknek - írja közleményében a MIDMAR Kft. 
 
A színes programokról Miskolc turisztikai oldalán vagy Facebook oldalán tudhatnak meg többet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!