Ugrás a tartalomra

Felhívás a Miskolci Ars Sacra Fesztivál képzőművészeti pályázatára

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 25. csütörtök 15:28
A művészet és a szakralitás összefüggése jegyében képzőművészeti pályázatot hirdetnek a Miskolc és térségében alkotó festő- és grafikusművészeknek. Az alkotások ihlető gondolata a fesztivál mottója: „AZ IGAZSÁG BÉKÉT TEREMT” (Iz. 32,17).
Ars Sacra Fesztivál 2023-ban /Fotó: Mocsári László

Az Éltető Lélek Alapítvány 10 civil szervezettel, egyházi felekezetekkel, országos hírű művészekkel, áldozatot vállaló magánszemélyekkel, intézményekkel és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve idén is megszervezi a Miskolci Ars Sacra Fesztivált az országos rendezvénnyel egy időben, szeptember 14–22. közötti időszakban - közölte a miskolci önkormányzat sajtó osztálya. 

Pályázati feltételek:

Pályázni 2 alkotással lehet. A művek hordozója vászon vagy papír. A művek méretei – a rendezés miatt – lehetőleg 60×40cm, vagy 70×50cm.

Technika: tetszőleges. Bármilyen rajzi, grafikai vagy festészeti megoldás lehet.
Az alkotás hátoldalán szerepeljen: az alkotó neve, címe, elérhetőségei (telefon, e-mail), a mű címe, hordozója, méretei, készítés dátuma, aláírás.

Beadás helye: Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria, Feledy-ház
Beadás ideje: augusztus 27-30-ig 9 és 16 óra között.
Pályázat elbírálása: a pályázatok elbírálását szakmai zsűri végzi.
A pályázatok díjazása: az 1-6. helyezett jutalomban részesül.

Ars Sacra Nyitógála 2023 /Fotó: Juhász Ákos

A beválogatott alkotásokból kiállítást rendeznek, a HOM – Miskolci Galéria Feledy-házában szeptember 20. és október 18. között. A kiállított munkákat a kiállítás zárását követő héten, október 21-25. között, a Feledy-ház nyitva tartási idejében lehet majd átvenni.

További információ: info@mageragnes.hu

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!