Ugrás a tartalomra

Könnyebb lett a parkolás a Fazola utcában

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. április 24. szerda 12:27
Az új parkolóhelyeket az elmúlt hetekben alakították ki mintegy négymillió forintból.

Fotó: Juhász Ákos

Parkolóhelyekkel bővült a bulgárföldi városrész. A Fazola Henrik utcában egy hét férőhelyes parkoló készült el a múlt héten. Bazin Levente, a terület önkormányzati képviselője elmondta, tavaly augusztusban és az ősz folyamán több lakossági fórumot is tartott, melyeken a lakókkal közösen választották ki az új parkoló helyét.

A parkolót úgy alakították ki, hogy ne kelljen hozzá fákat kivágni, a csapadékvíz elvezetést pedig gyeptéglával oldották meg – tette hozzá. „Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez csak részmegoldás, de a városrészben azért az elmúlt években más helyeken is létesültek parkolók, többek között a Stadion úti óvodánál is. Összességében körülbelül húsz új parkolóhely létesült az elmúlt években Bulgárföldön” – tette hozzá Bazin Levente.

Durda Péter, a miskolci polgármesteri hivatal városüzemeltetési és műszaki osztályának vezetője hozzátette, ezen a területen a most átadott parkolókon kívül már több kialakítására nincsen lehetőség, a város szabályozási terve ugyanis nem engedi.

  A város gépjárműállománya az elmúlt években folyamatosan nő, 2010 óta gyakorlatilag megduplázódott. Ehhez természetesen igyekszik alkalmazkodni az önkormányzat, de a lehetőségek folyamatosan szűkülnek, hiszen minden új parkoló már csak a zöldterület kárára valósítható meg, ennek pedig a város szabályozási terve gátat szab – tette hozzá.

A mostani parkolóhely bővítés csaknem négymillió forintból valósult meg a város költségvetéséből.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!