Ugrás a tartalomra

Megkéselte a saját testvérét

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 22. hétfő 09:27
Egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség, aki az ittasan hazaérkező testvérét a kabátjából kiszóródott csikkek felszedésére utasította, amikor pedig visszaszólt dühében konyhakéssel megszúrta.

A vádirat szerint a vádlott a borsodi településen lévő családi házába befogadta az italozó életmódot folytató testvérét. 2023 február közepén a férfi napközben többször elment a kocsmába és leittasodott. A délutáni órákban hazaérkezett, a vádlott a konyhában pörköltnek való húst darabolt egy több mint 19 centiméter pengehosszúságú késsel - tudtuk meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

Az illető szóvá tette, hogy testvére kabátja nagyon büdös, levetette vele, és amikor megrázta abból cigarettacsikkek, illetőleg a testvére által tőle eltulajdonított pénzérmék estek ki. Összeszedte az aprópénzt, majd felszólította testvérét, hogy takarítsa fel a földre esett cigarettacsikkeket, kezébe vette a konyhakést és folytatta a hús darabolását. A testvére, amikor szedegette a csikkeket visszaszólt a vádlottnak, mire dühében a késsel a sértett hasa irányába szúrt, a férfi elfordulva próbált kitérni a kés útjából, így a szúrás bal mellkasfelén érte. 

A vádlott mentőt hívott testvéréhez, aki a szúrás következtében közvetetten életveszélyes állapotba került. A sérülés helye és az alkalmazott eszköz méretei alapján a vádlott cselekménye alkalmas volt közvetlenül életveszélyes sérülés előidézésére.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtön büntetést indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!