Ugrás a tartalomra

Nagy sikert aratott Vásáry André perecesi koncertje

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. április 21. vasárnap 14:59
Jótékonysági koncertet adott Vásáry André énekes a Jézus Szíve templomban vasárnap. A művészt az előadás végén álló tapssal ünnepelte a közönség.
Fotók: Osztie Tibor

A 41 éves férfi szoprán 18 éves pályafutása alatt három arany- és egy platinalemezt kapott albumaiért. Bostonban képezte magát. Itthon az Eszterházy Károly Egyetemen, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd a Miskolci Egyetemen tanult. Megnyerte a Miskolci Operaversenyt, döntősként szerepelt a Római Nemzetközi Énekversenyen. A Vatikáni Televízió közvetítésén keresztül több mint 160 millió néző láthatta versenyprogramjának előadását.

Vásáry André mostani nagyjából egyórás előadása a könnyedebb műfajból musical dalokat és komolyzenei feldolgozásokat is tartalmazott. A koncert fővédnöke Bazin Levente, a térség önkormányzati képviselője arról számolt be, hogy a templom megtelt nézőkkel, a koncert nagy sikert aratott.

Belépődíj nem volt, adománygyűjtő ládába helyezhették el felajánlásaikat a nézők, akiknek nagy része a perecesi városrész lakója. A Miskolci Kulturális Központ által szervezett esemény bevételét a templom javára ajánlják fel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!